Vettel még mindig az élen, továbbra is döcög a McLaren!

A jerezi tesztelés második napján ismét a Ferrari német versenyzője bizonyult a leggyorsabbnak, közben a McLarennek még mindig gondjai vannak.


A mai napon több meglepetést is tartogatott a tesztelés. A nap elején Daniel Kvyat hibázott és megtörte a Red Bull elejét, ami azért jelentett problémát, mert a csapatnál nem volt plusz első szárny, így anélkül körözött az orosz pilóta.

Nagyon elégedettek lehetnek a Saubernél, hiszen a tegnapi nap után, ma is sok kört tudott teljesíteni Felipe Nasr, és a második helyre jött be végül.

A tavalyi világbajnok, Lewis Hamilton is kipróbálta a Mercedest. A britnek sikerült 91 kört teljesítenie, bár egy kisebb hiba miatt a bokszba kényszerültek. Mindenesetre a Mercedes nagyon megbízhatónak tűnik.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel továbbra is ragyogó tempót diktált, amivel majdnem egy másodperccel a mezőny előtt végzett, és a körszámai is bizakodásra adnak okot az olasz istállónál.

Ezzel szemben a McLarennél, ahogyan vasárnap Fernando Alonso, ma Jenson Button sem tudott produktív lenne. A wokingiak sok időt töltöttek a bokszban, mivel egy visszatérő problémát nem sikerül orvosolniuk.

Kigurult a pályára a Toro Rosso 16 éves újonca, Max Verstappen is, aki jó munkát végzett, és 73 kört tett meg.

A második nap végeredménye:

 

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1.20.984
2. Felipe Nasr (Sauber) 1.21.867
3. Valtteri Bottas (Williams) 1.22.319
4. Lewis Hamilton (Mercedes) 1.22.490
5. Max Verstappen (Toro Rosso) 1.24.167
6. Pastor Maldonado (Lotus) 1.25.802
7. Jenson Button (McLaren-Honda) 1.54.655

 

Videók