Vettel: "könnyeztem a célba érkezéskor!"

Sebastian Vettel, a Forma-1 történetének legfiatalabb háromszoros világbajnoka bevallotta, könnyezett a vasárnapi Brazil Nagydíjon a célba érkezéskor.


"Szerencsére a rádióm tönkrement, így a tévénézők ezúttal nem hallhatták a zokogásomat úgy, mint 2010-ben" - nyilatkozta a Red Bull istálló 25 éves versenyzője. - Az utolsó kilométereken eddigi pályafutásom legfontosabb pillanatai jutottak eszembe. Őrületes volt."

Vettel két évvel ezelőtt az idény utolsó GP-jén nyerte meg első vb-címét, most a végső sikerhez elég volt a hatodik pozícióban célba érnie. A heppenheimi születésű pilóta a Forma-1 történetének ötödik háromszoros világbajnoka, ennél több trófeát csak a francia Alain Prost (4), az argentin Juan Manuel Fangio (5), és a számos rekordot birtokló, a vasárnapi futamon végleg visszavonuló német Michael Schumacher (7) nyert.

Utóbbi versenyző csúcsaival kapcsolatban Vettel azt mondta, azok megdöntésére még nagyon sokat kell várni, ő azonban "nem ereszt le", a következő szezonban is nyerni akar.

Videók