Vettel: Glock szörnyű balesete jutott eszembe

Bőven van még hová fejlődnie a Red Bullnak Sebastian Vettel szerint, ám a német úgy érzi, erősek lehetnek Szuzukában.


Sebastian Vettel délelőtt a 9., délután az 5. helyen zárta a szabadedzést – mindkét alkalommal jelentős hátrányban a Mercedesekkel szemben. A német azonban elárulta, még van tartalék Red Bulljában. „Még van tér a javulásra. Este alaposan átnézzük, melyik csavarokat kell meghúzni ahhoz, hogy holnap gyorsabbá váljunk. A pálya nagyon fekszik az autónknak, viszont a gyors kanyarokban kapott terhelés a gumiknak már kevésbé. Emiatt nem engedhetsz meg magadnak megcsúszásokat és keresztbeállásokat, ráadásul a kigyorsításoknál sem pörgetheted túl a kerekeket. Szerintem a gumik a versenyen is meghatározó szerepet játszanak majd – feltéve, ha a jóslatokkal ellentétben nem esik. Máskülönben teljesen más lesz a helyzet” – idézte a Speedweek a címvédőt.

„Az autónkban több van az ötödik helynél. Képesek lehetünk a Mercedes mögött második erővé válni. Mögöttünk a szokásos ellenfelek sorakoznak: a Williams, az erősebbnek tűnő McLaren és a Ferrari.”

A Red Bull ma délután Daniel Ricciardo korai bukása miatt csak egyetlen autóval körözhetett. Amikor kollégája a gumifalban kötött ki, Vettel a rádión keresztül azonnal a hogyléte felől érdeklődött. Mint mondja, volt oka az aggodalomra. „Valóban megkérdeztem, hogy van. Szerencsére rendben volt. Azonnal Timo Glocknak a borzasztó balesete ugrott be, ami ugyanazon a helyen történt pár éve. Ezért is akartam tudni, rendben van-e” – magyarázta Vettel.

Végül pedig az időjárásról is beszélt. Mint ismert, továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a vasárnapi futamot elmossa a Japán felé közeledő tájfun által hozott eső. „Mindenféle esőgumi rendelkezésünkre áll. Csak akkor aggódnék, ha túl sok eső esne, és nagyon rosszak lennének a pályaviszonyok” – mondta a négyszeres bajnok, hozzátéve, hogy jelenleg más problémák gyötrik. „A jetlag kezdi éreztetni hatását – remélem, hogy a folytatásban jobban fogok aludni.”

Videók