Vettel: „Fáj látni, ahogy elhúznak mellettem az autók”

A tavaly nyáron visszavonult német versenyző Suzukában járt, ahol azt is elmondta, melyik volt a kedvenc pályája.


Sebastian Vettel talán a legnagyobb jelét adta, hogy kész a visszatérésre. A korábbi világbajnok részt vett ökológiai kezdeményezésben, amelynek keretében Suzuka az F1-gyel és az FIA-val együttműködve egy méhkaptárat telepített, majd megtekintette a pénteki szabadedzéseket.

Vettellel ezt követően a Sky németországi kiadása készített interjút, amelyben a korábbi pilóta arról beszélt, „fáj látni, ahogy ezek az autók elhúznak mellettem. Tudtam, hogy nem lesz könnyű itt lenni, de most rendkívül nehéz. Ez... úgy érzem, ez volt a kedvenc pályám. Tavaly azt ígértem, hogy itt lesz a visszatérésem. Nos, most itt állok.”

Vettel ezzel a tavalyi, ezen a futamon tett megjegyzéseire utalt, amelyben kifejezte, mennyire szereti Suzukát, és utalt arra, hogy a Japán Nagydíjon is hajlandó lenne pótselejtezőt vezetni. ”Nyilvánvalóan imádok vezetni, és azt hiszem, ezen a pályán mindig is nagyon elevennek éreztem magam” –mondta akkor, majd hozzátette, „bármikor visszaugranék egy futamra Suzukába!”

Vettel különösen a hegyre felfelé vezető kanyarokat imádta. A Japán nagydíj 3. szabadedzését szombaton 4.30-kor, időmérő edzést 8.00-kor rendezik.

Borítókép: Clive Rose/Getty Images

 

Videók