Vettel: A McLaren szokatlanul gyors - nyilatkozatok

Hamilton toronymagasan nyerte az első szabadedzést, ám a másodikon Vettel visszavágott. A pole pozíció sorsa nyitott kérdés.


Sebastian Vettel futotta a leggyorsabb kört az Abu dzabi GP második szabadedzésén. Mögötte Hamilton mindössze 0,168 ezreddel maradt le.

Az szabadedzés részletes tudósítását itt tudod megtekinteni.

A világbajnoki címvédő veszélyesnek tartja a McLareneket ezen a hétvégén.

„A mai nagyon fontos nap volt. Azt gondolom, a McLaren szokatlanul gyors. Mindkét edzésen nagyon jó benyomást tettek rám, így mondhatom, hogy ők lesznek azok, akiket a hétvégén le kell majd győzni. Megnézzük, tudunk-e még javulni kicsit, van-e még terünk rá. A többit pedig majd meglátjuk.”

Csapattársa, Mark Webber a negyedik időt autózta, de technikai probléma is hátráltatta az ausztrált.

„Egyelőre nem tudtuk még megtalálni a probléma okát, de az biztos, hogy a srácok egész este azon fognak dolgozni, hogy kiderítsék, mi is történt. Rendben van, hiszen általában küszködünk az ilyen parkolóhoz hasonló pályákon. De mindent megteszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és olyan keményen nyomjam a második sebességi fokozatos kanyarokban, és olyan előkelő helyre kvalifikáljam magam, amennyire csak lehetséges, és aztán élvezzem a versenyt vasárnap.”

Janson Button elégedett a csapat mai teljesítményével, úgy gondolja, lehet esélyük megszorongatni a Red Bullt.

„Ma nagyon sok kört akartam menni a hosszú etapokkal, mivel múlt pénteken elég sokról lemaradtam Delhiben, és az vissza is tartott az egész hétvégén akkor. Örömmel jelenthetem be, hogy az autónk elég jó itt a hosszú etapokon. Most csak arra fogunk koncentrálni a továbbiakban, hogy mennyire keményen tudjuk nyomni a gumiknak a hosszú szakaszokon. Úgy tűnik, hogy minden remekül működik, és nagy móka vezetni az autót.”

Csapattársa, Lewis Hamilton is Red Bull-McLaren harcot vár a hétvégén.

 „Arra számítottunk, hogy Sebastian gyors lesz, és a Red Bull fel is vette a tempót – különösen az FP2-őn. De, ahogy mondtam, a mi autónk gyors volt délelőtt, és egész nap a tabella csúcsán, vagy annak közelében volt. Így elég sok mindenre tudunk építeni. Ha holnap sikerül a Red Bullok előtt végeznünk az időmérőn, az nagy bónusz lenne nekünk.”

Videók