Veszélybe kerülhet Binotto állása a Ferrarinál

Ára lehet a sorozatos hibáknak.


 A Ferrari a nyári szünetről már Mattia Binotto nélkül térhet vissza, véli Ralf Schumacher, korábbi F1-es pilóta.

Az erős szezonkezdetet követően a Ferrarit sokan bajnokesélyesnek tartották, ám a Scuderia egyre jobban lemarad a Red Bull mögött, emiatt pedig csak magukat okolhatják.

A kétes stratégiai döntések mindkét versenyző számára súlyos pontvesztésekkel jártak, a megbízhatóság terén pedig szintúgy vannak hiányosságok. Charles Leclerc már két futamgyőzelmet is bukott azon, hogy az autója nem volt képes elvinni őt a célig.

Egyértelmű, hogy a pilóták nem okolhatók ezekért a hibákért, ahogyan az is, hogy a problémák jelentős része Binotto regnálása alatt jelentkeztek.

Ralf Schumacher ezek tükrében úgy véli, a csapatfőnök napjai meg vannak számlálva.

„Én úgy látom, veszélybe kerülhet a pozíczója a nyári szünetben. Túl sok apró hiba volt, emellett több technikai jellegű gond is.”

„Ha van egy világbajnoki esélyes autód és ezt szezon közben kidobod az ablakon, az nagyon keserű pirula.”

Binottót természetesen szintúgy kérdezték ezekről a stratégiai döntésekről, ám ő megvédte magát és csapatát.

„Franciaországban és Ausztriában is jó volt a stratégiánk, így azt tudom mondani, hogy a legtöbbször igazunk van. Néha hibázunk, de mások is követnek el hasonló hibákat.” – védekezett Binotto.

A Magyar Nagydíjat követően az élről a hatodik helyig visszacsúszó Leclerc is kritikus volt a stratégákkal, ő azt mondta úgy érzi, mintha mindig lenne valami gond a csapatnál.

Forrósodik tehát a talaj a csapatfőnök lába alatt, az a kérdés, hogy a Ferrari meg meri-e lépni a leváltását a szezon közepén.

Fotó: Clive Rose/Getty Images

 

Videók