Verstappent és a Red Bullt is megkoronázták

A szokásos év végi FIA díjátadó gálát Bakuban tartották, ahol az idei év legjobbjait díjazzák.


Max Verstappent ünnepélyesen is háromszoros világbajnokká koronázták Bakuban a szokásos év végi FIA-díjátadó gálán.

A szezonzáró rendezvényen a legjobb pilóták és csapatok teljesítményét ismerik el a motorsporton belül, az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem mellett az F1 elnöke, Stefano Domenicali is jelen volt.

A hollandnak átadták a pilóták világbajnoki trófeáját, míg a Red Bullt hivatalosan is megkoronázták a konstruktőrök 2023-as bajnokává.

"Egész évben nagyszerű helyzetben voltunk" - mondta Verstappen, miután Ben Sulayem elnök átadta neki a trófeát.

"Azt hiszem, egy kicsit jobban megérintett, amikor Abu Dhabiban a dobogón álltam, és rájöttem, hogy vége a szezonnak, és nem vezethetem többé ezt az autót” – mesélte.

"Hihetetlen volt, és nagyon jó móka volt mindenkivel együtt dolgozni. Mindannyian nyerni akarunk, és a lehető legjobbat akarjuk kihozni magunkból, de amikor ennyit utazol a világ minden táján, akkor ezt egy nagyszerű csapattal szeretnéd csinálni” – folytatta.

"A Red Bullnál ez megvan, és rendkívül büszke vagyok arra, amit idén elértünk” – zárta végül a gondolatait az immár háromszoros világbajnok versenyző.

Az F1 szabályzata szerint a versenyzői világbajnokság első három helyezettjének kötelező részt vennie a díjátadón, tehát a második helyezett Sergio Perez és a bajnokságban harmadik helyet elérő Lewis Hamiltonnak is jelen kellett lennie.

Hamilton legutóbb 2021-ben hagyta ki az eseményt, annak ellenére, hogy részt kellett volna vennie, az akkori világbajnokság befejezésének eléggé megkérdőjelezhető döntései miatt.

Később emiatt 50 000 dolláros büntetés megfizetésére kötelezték, amelyet egy hátrányos helyzetű diák támogatására fordítottak, hogy az autósportban szerezzen felsőfokú végzettséget.

Borítókép: Aziz Karimov - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Videók