Verstappenről lecsúsztak, még egy ilyen hiba nem fér bele a Mercedesnek

A holland világbajnok óta nem látott tehetség van a Mercedes tarsolyában.


A Mercedes csapata nagy és fontos döntés előtt áll.

Lewis Hamilton pótlása szinte lehetetlen feladat lesz, amikor a hétszeres világbajnok elhagyja a német gyártót, és 2025-ben a rivális Ferrarihoz csatlakozik.

Érdeklődésből nem lesz hiány a pilótapiac jelenleg legkeresettebb helye iránt, és a Mercedes többféleképpen is dönthet úgy, hogy eligazodik a helyzetben.

Fernando Alonso kétségkívül érdekelt lesz abban, hogy az Ezüstnyilak csapatán belül helyezkedjen el, ha úgy érzi, hogy az Aston Martin nem halad elég gyorsan, míg a kétszeres futamgyőztes Carlos Sainz is egy másik ülésre pályázik, amikor Hamilton leváltja őt.

A Mercedes számára mindkét lehetőség viszonylag biztonságos, de a legmerészebb lépés, amit megtehet, hogy a Forma-2-ben töltött újonc szezonját követően előlépteti Kimi Antonellit, és George Russell mellé beledobja a mélyvízbe.

Antonelli idén az Alpine Formula Regionális Európa-bajnokságon elért bajnoki címét követően ugrott az F1 előtti utolsó ugródeszkára.

Az olasz és német F4-es bajnoki címek is bekerültek az önéletrajzába, Antonelli junior pályafutása eddig kifogástalanul halad.

Az F1 élvonalába való ilyen gyors feljutás azonban a Mercedes szemében is felütheti a fejét, ha Antonelli nem tud eléggé felnőni a feladathoz, az kínos helyzetbe hozhatja a szervezetet.

„Kimi 11 éves kora óta a Mercedesnél van" - mondta nemrég Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

"A juniorprogramban vett részt, és a juniorkarrierje nagyon sikeres volt. Azt hiszem, ebben a szakaszban az a legfontosabb, hogy az F2-re koncentráljon. Ha elkezdjük forgatni a fejét, vagy pletykákat zúdítunk rá a médiában, az nem fog segíteni neki az F2-es szezonjában” – jelentette ki határozottan Wolff.

„Csak néhány éve szállt ki a gokartból, és még 18 éves sincs. Szóval inkább nem indítanék el semmilyen spekulációt arról, hogy Kimi már most a Forma-1-be készülne” – csillapította az elvárásokat a Mercedes csapatfőnöke.

Bár érthető, hogy Wolff nem szeretné a nyomást a legújabb pártfogoltjára helyezni, az osztrák aggódva várja a helyzet alakulását, nehogy egy újabb feltörekvő sztár csússzon ki a kezei közül.

Sok évvel ezelőtt a Mercedes tárgyalt Max Verstappennel, és felajánlotta, hogy támogatja a hollandot, miközben feljebb lép a versenyzői ranglétrán.

A Red Bullnak azonban az volt az előnye, hogy rögtön egy F1-es ülést ajánlott neki, miután mindössze egy évet teljesített az együléses kategóriában, Verstappen pedig természetesen elkötelezte magát az energiaitalos cég mellett.

Verstappen azóta a sportág egyik legsikeresebb versenyzőjévé vált, és a Red Bull dominanciájának időszakában a statisztikái egyre csak javulnak.

Bár nem lehet tudni, hogy Antonelli milyen messze juthat el a pályafutásában, nem gyakran fordul elő, hogy egy junior tehetséget ilyen nagy mértékben beharangozzanak. A legfrissebb példa erre Charles Leclerc és Oscar Piastri, akik mindketten az F1-et választották otthonuknak.

Ahogy a Mercedes lezárja a Hamilton-korszakot, ez egy új időszak kezdetét jelentheti Antonellivel, mint az alakulat új arcával.

Ha magas szinten teljesít az F2-ben, a Mercedes bölcsen tenné, ha biztosítaná a jövőjét, mielőtt egy másik csapat kopogtatna nála.

Borítókép: Ryan Pierse - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Videók