Verstappen teljes mértékben bízik a Red Bull radikális koncepciójában

A bahreini tesztet követően úgy tűnik, hogy az RB20 lesz az az autó, amelyet le kell győzni.


Max Verstappen eloszlatta a Red Bull radikális RB20-as koncepciója körüli aggodalmakat, és teljes bizalmat szavazott az új konstrukciónak.

Miután 2023-ban 22 futamból 19 futamgyőzelemmel valósággal letarolta a mezőnyt, Verstappen 2024-ben már zsinórban a negyedik világbajnoki címét szeretné megszerezni, és az RB20-as erős bahreini tesztje után ismét favoritként indul.

Ahelyett, hogy egyszerűen csak az evolúciós trendet követné az RB20-as, a Red Bull radikális dizájn mellett döntött: az újratervezett oldaldobozok és a motorburkolat hasonlít a tavalyi szezonban kudarcra ítélt Mercedes W14-esre.

"Őszintén szólva bízom a csapatban, hogy jó döntéseket hoztak az autó helyes kiválasztása tekintetében. Igen, egy kicsit másképp néz ki, de ez az az irány, amit a csapat választott, és úgy gondolom, hogy ez a legjobb irány a szezonra." - mondta Verstappen a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

A Red Bull azért érezte ezt szükségesnek, hogy nagyobb fejlődési lehetőséget biztosítson magának, mivel úgy vélte, hogy a régi koncepciója kifogyott a lehetőségekből - Verstappen pedig teljes bizalmat szavazott Adrian Newey legújabb konstrukciójának.

Borítókép: Getty Images

Videók