Verstappen szerint nincsen megoldás a problémáikra

A világbajnoknak meglehetősen nehéz hétvégéje van eddig a hercegségben.


Max Verstappen kételkedik abban, hogy a Red Bull képes lesz idén megoldani az RB20-assal kapcsolatos problémáit, miután a Monacói Nagydíj időmérőjén meglehetősen gyengén szerepelt.

Verstappen pole-sorozatának Charles Leclerc vetett véget, és a holland végül csak a hatodik rajtkockát tudta megszerezni Monte-Carlóban, a Q3 második körében az 1-es kanyarban történt falnak ütközés miatt pedig a harmadik helyről, egészen a hatodik helyig csúszott hátra, miközben a többiek javítottak körülötte.

Verstappen egész hétvégén az autójának a pattogására panaszkodott, és arra, hogy nem tudta meglovagolni a rázóköveket és a bukkanókat, azt állította, hogy a pénteki edzésen úgy érezte magát, mint egy kenguru.

Miután kritizálta a csapatot, Verstappen úgy érezte, nem tudja, hogyan oldja meg a problémát - és nem hiszi, hogy ez idén megoldódik.

„Először is meg kell értenünk, hogy mi ez, mert egyértelműen nem tudjuk egyelőre” - mondta Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365-nek a Red Bull problémáiról.

„Keményen fogunk dolgozni, hogy megpróbáljuk megtalálni a problémát, aztán persze megpróbálunk megszabadulni tőle, de nem tudom, hogy idén sikerül-e, de remélhetőleg jövőre már biztosan. Ha tudtuk volna [mi a probléma], akkor kijavítottuk volna" - értékelt a címvédő az időmérőt követően.

A kétszeres monacói győztes hozzátette, hogy úgy érzi, az autó egyetlen területén elvégzett fejlesztések nagy hatással lennének az RB20 teljesítményére az összes pályatípuson.

„Tudom, hogy van egy egyértelmű terület, ahol szerintem még mindig eléggé hiányzik a teljesítményünk - szóval ha ezt ki tudjuk javítani, akkor az autónk általában véve minden egyes pályán jobb lenne” - mondta.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók