Verstappen szerint, a Mercedes nem hagyhatja őt figyelmen kívül

A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff azt állította, hogy Verstappen a kívánságlistája élén áll.


Max Verstappen reagált azokra a pletykákra, miszerint a Mercedes érdeklődik a megszerzése iránt.

A Mercedesnek meg kell találnia Lewis Hamilton utódját, aki jövőre a Ferrarihoz csatlakozik.

Az egész versenyzői piac pedig azon múlik, hogy Verstappen hoz-e valamilyen váratlan döntést a jövőjéről vagy sem.

A 2028-ig szóló szerződése ugyan tartalmaz kilépési záradékot, de Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy marad a Red Bullnál.

Toto Wolff nyilvános nyilatkozataira, miszerint a hollandot akarja a csapatába, Verstappen a De Limburgernek így válaszolt: "Nem tehet mást. Megértem, hogy miért teszi ezt. Nem hagyhat figyelmen kívül engem. A múltban, még a Red Bull előtt is folytattunk tárgyalásokat a Mercedesszel. Akkor azt mondták: ezt és ezt kell tenned ahhoz, hogy sikeres legyél. Azt hiszem, most megmutattam, hogyan kell ezt csinálni. Azt akarják, hogy abban az autóban üljek, és ezt meg tudom érteni."

Az ötlet, hogy Verstappen a Mercedeshez költözzön, különösen megdöbbentő lehet a 2021-es eléggé viharos rivalizálásukat követően.

"Néhány évvel ezelőtt természetesen kicsit nagyobb volt a feszültség köztünk és a Mercedes között, de ez mind megbocsátható és elfelejthető. Ez mindkét oldalra igaz, de ez nem jelenti azt, hogy most máshol kellene vezetnem. Ráadásul jelenleg nem a Mercedesé, hanem a Red Bullé a leggyorsabb autó"- mondta Verstappen.

A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff azt állította, hogy Verstappen a kívánságlistája élén áll Hamilton helyére.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók