Verstappen nem irigyli Sargeant-et: „A helyében inkább összetörném az autóm…”

Albon balesetét követően Logan Sargeant-nek át kellett adnia autóját a társának, így hiába volt ő a vétlen fél, nem versenyezhet Melbourne-ben.


 Max Verstappen is megszólalt a Williamnél bekövetkezett szokatlan döntés kapcsán, és azon is elgondolkodott, hogy ő mit tett volna, ha hasonló helyzetben találja magát, mint Logan Sargeant.

Logan Sargeant számára Ausztrália egy olyan hétvége lesz, amelyet jobb minél gyorsabban elfelejteni. Nem azért, mert ő maga rosszul teljesített, hanem azért, mert le kellett mondania az autójáról csapattársa érdekében.

Alexander Albon az FP1-ben balesetet szenvedett, és megsérült a futóműve. A Williams úgy vélte, Albon nagyobb eséllyel szerezhet pontot, mint Sargeant, ezért a thaiföldi pilótának adta az egyetlen rendelkezésre álló futóművet.

"Természetesen ez szívás Logan számára. A csapat és a teljesítmény szempontjából megértem, hogy ezt csinálják, de nem szép dolog. Én feladnám-e az autómat egy ilyen esetben? Nos, nem, az én helyzetemben nem tenném. Már a repülőn ülnék hazafelé... Ha ez megtörtént volna, akkor én inkább a saját autómat törtem volna össze először. Akkor senki sem tudott volna vezetni" - mondta Verstappen az ausztráliai kvalifikáció után.

Verstappen viccelődött ezzel, de azt is világossá tette, hogy nem fél attól, hogy ugyanaz a forgatókönyv egyszer vele is megtörténik, mint az amerikaival.

Míg a Williamsnél egyértelműen Albont, addig a Red Bull Racingnél Verstappent tartják a leggyorsabb pilótának, és ez adott helyzetben azt jelentené, hogy a holland kapja az autót, és nem Sergio Perez.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók