Verstappen már a hivatalos bemutatója előtt pályára viszi az új Red Bullt

A háromszoros világbajnok holland kedden újra pályán lesz, amikor Silverstone-ban kigurul új autóval.


Max Verstappen kedden Silverstone-ban viszi pályára az idei autóját, amivel a negyedik világbajnoki címére készül - tudta meg a RacingNews365.

Verstappen a Brit Nagydíj helyszínén az RB20-as kódjelű versenyautójával tesz meg pár kört, miközben rákészül a rekordot jelentő 24 futamból álló versenynaptárra, hogy nagy eséllyel megszerezze zsinórban negyedik világbajnoki címét.

Az idei szezonra bevezetett szabálymódosításoknak köszönhetően, a csapatok mostantól összesen 200 kilométert tehetnek meg az új versenyautóval még a hivatalos téli teszteket megelőzően, ami a korábban megengedettnek a duplája. Ez pedig azt jelenti, hogy a Red Bull új autója Silverstone-ban összesen 33 kört tesz meg majd a Pirelli bemutató abroncsain.

Verstappenhez úgy tűnik, csatlakozik majd csapattársa, Sergio Perez is, aki szintén az első köreit rója majd a tavalyi mindent besöprő RB19 utódjával, amely 22-ből 21 futamgyőzelmet aratott, amiből a holland 19-et számlált.

Mivel száraz reggelre van kilátás, ez azt jelenti, hogy a Red Bullnak képesnek kell lennie arra, hogy pályára guruljon az új autóval, amelyet hivatalosan majd csütörtökön mutatnak be a Milton Keynes-i központban, ahol a RacingNews365 is jelen lesz.

Mivel az autóbemutató előtt kerül sor a leleplezésre, ez azt jelenti, hogy Verstappen és Perez tapasztalatot szerezhet az RB20-asról, amellyel aztán február 21-23. között a bahreini pályán a szezon előtti hivatalos teszten köröznek majd.

A szezonnyitó nagydíjra pedig majd március 2-án kerül sor Bahreinben.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók