"Verstappen időzített bombává válhat"

Helmut Marko szerint hamar elfogyhat a regnáló világbajnok türelme.


Helmut Marko szerint a Red Bullnak figyelnie kell, mert Max Vestrappen időzített bombává válhat.

Bár még csak három futam ment el az idei szezonból, tény, hogy a 2021-ben világbajnoki címet szerző Max Verstappen csak a hatodik helyen áll a tabellán, 46 ponttal lemaradva a világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerctől, és 5 ponttal elmaradva csapattársától, Sergio Pereztől.

Bár a holland a Szaúdi Nagydíjat megnyerte, idén még nem sikerült pole pozíciót szereznie és kétszer is kiesett.

Amennyiben a szezonban leadott rádióüzeneteit vesszük alapul, jól érzékelhető, hogy Verstappen sokkal idegesebb és néha már-már pánikolva kommunikál. Helmut Marko attól tart, hogy amennyiben a folytatódik a holland negatív szériája, időzített bombává válhat.

„Sokkal nyugodtabb” – mondta Marko az osztrák ORF -nek.

„A kiesése után visszatért a boxba, és nyugodtan megbeszéltük a dolgokat" - tette hozzá a melbourne-i futamra utalva.

"Azonban ebben az esetben tudtuk, hogy belefuthatunk ebbe a problémába, mert ezzel is meg kellett küzdenünk a kvalifikáción, így ebből a szempontból nem a semmiből jött" - ismerte el.

"Ő egy érzelmes és szenvedélyes pilóta, aki mindig elmondja a véleményét. De véleményem szerint sokkal nyugodtabb, nyugodtabb, mint a múltban."

Idén azonban Verstappen csapattársa, Sergio Perez kicsit magabiztosabbnak tűnik az autóban.

„Látható, hogy így Checo (Serfio Perez) közelebb áll hozzá, mint a múltban. Ha nem nyer újra hamarosan, akkor ő valóban egy időzített bomba lehet!" - figyelmeztetett az osztrák.

Forrás: pitpass.com

Borítókép: Facebook.com/Oracle Red Bull Racing

Videók