Verstappen: „Ha én vezetném az F1-et, én sem hallgatnék a versenyzőkre"

A világbajnok rendkívül kritikusan nyilatkozott az F1 sportág növekedésével kapcsolatos megközelítéséről, de megérti, hogy miért gondolják így.


Max Verstappen megérti, hogy a Forma-1 megpróbálja növelni a világbajnokságot, és azt mondja, hogy „ő sem hallgatna" a pilóták aggodalmaira, ha ő irányítaná a sportágat.

A háromszoros világbajnok határozottan ellenezte a sprint formátumot és a nagydíjak körüli "show-rendezvényeket", köztük az új Las Vegas-i futamot.

A Red Bull pilótája, Verstappen azt állította, hogy a Las Vegas-i Nagydíj "99%-ban show, és 1%-ban sportesemény", és hogy "bohócnak érezte magát" a megnyitó ünnepségen.

Azzal fenyegetőzött, hogy a szerződése 2028-as lejárta után visszavonul a Forma-1-ből, viszont megértette az F1 álláspontját, hogy megpróbálja növelni a világbajnokságot, még ha nem is ért vele egyet.

"A fizetésem nem a sportág növekedése miatt nőtt" - magyarázta Verstappen a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

"Teljesen megértem az F1 helyzetét, és kétféleképpen lehet ezt nézni: az üzleti oldalról és a sport oldaláról. Természetesen az ő oldalukat is megértem, de én csak a teljesítmény szempontjából mondom el a véleményemet” – folytatta.

"Mi nem vagyunk érdekeltek a döntésben, szóval én csak belemegyek, ők pedig eldöntik, hogy mit tesznek” – magyarázta.

"Ugyanezt tenném, ha én lennék a tulajdonos, nem hallgatnék a versenyzőkre, ez az én sportom, és azt csinálnám, amit akarok, ha ez lenne a helyzet, de ha feltesznek nekem egy kérdést, akkor megpróbálok őszintén válaszolni rá” -mondta a Red Bull világbajnok versenyzője.

Verstappen annak ellenére ad hangot nem tetszésének a sportág döntéseivel kapcsolatban, hogy az utóbbi két esztendőben uralja a Forma-1-et és zsinórban három világbajnoki címet szerzett.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók