Verstappen félt, hogy odacsapja az "extrán pattogó" autóját a falnak

Max Verstappen Imolához hasonlóan ismét egy szenvedős pénteket zárt, ám ezúttal nem bízik az esélyeiben a hétvége hátralévő részében.


Max Verstappen aggodalmát fejezte ki egy esetleges monacói falnak ütközés miatt, egy újabb problémás pénteket követően.

A második szabadedzés során a Red Bull versenyzője arra panaszkodott, hogy úgy pattog az autója, mint egy „kenguru”, és hogy „fáj a feje” attól, ahogy az RB20-as az utcai pálya bukkanóin és járdaszegélyein küszködött.

Verstappen arra panaszkodott, hogy a Red Bullnak nem volt megoldása a problémára, mivel a második edzésen Charles Leclerc, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is előttük végzett - és közel hat tizeddel maradtak le a Ferrari mögött.

A lemaradás és a küszködés is hatalmas volt, de Verstappen szerint ez nem váratlan.

„Igazából nagyon jól éreztem magam a vezetés közben, jó volt, csak nagyon nehéz, amikor az autó nem igazán azt csinálja, amit szeretnél itt” - magyarázta.

„A bukkanókkal nagyon könnyű egy plusz ugrást hozzátenni, és máris a falban [vagy]. Ebben az értelemben talán jó lecke volt, hogy finomhangolhatjuk az autót, hogy tudjuk, mikor ugrik és pattog az autó. De tudtam már a hétvégére érkezve, hogy nagyon nehéz lesz - és ilyen szempontból nem lepett meg, hogy a Ferrari ilyen gyors" - mondta Verstappen, aki kijelentette, hogy nem vár a legutóbbi imolai hétvégéhez hasonló fordítást Monte-Carlo utcáin.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók