Verstappen ezt tanácsolja a Mercedes tehetségének

A holland címvédő Kimi Antonelliről beszélt, és "adott" pár tanácsot a fiatal olasznak.


Max Verstappen azt mondta Kimi Antonellinek, hogy „hibázzon”, ha a Mercedes pártfogoltja mindössze 18 évesen bekerül a Forma-1-be.

Az F2-es versenyző Antonelli az egyik potenciális jelölt, akit Toto Wolff kinézett Lewis Hamilton helyére 2025-re, és számos teszten túl van már a Mercedes korábbi versenyautóival, többek között a 2022-es autóval.

Antonelli jelenleg 17 éves, ugyanennyi idős volt Verstappen is, amikor 2015-ben debütált, és hivatalosan csak augusztus 25-én kaphat szuperlicencet, amikor betölti a 18. életévét, bár úgy tudni, hogy felmentési kérelmet nyújtottak be az FIA-hoz ennek kapcsán.

Antonellit „az új Verstappen”-nek nevezték el, a mostani háromszoros világbajnok pedig adott pár tanácsot az olasznak.

„Ha tehetséges vagy, és láthatod, hogy Kimi nagyon tehetséges, nem hiszem, hogy túlságosan aggódnod kellene - hanem hibáznod kell” - mondta Verstappen a médiának, amikor Antonelli esetleges F1-es feljutásáról kérdezték.

„Ideális esetben az ember akkor akarja elkövetni ezeket a hibákat, amikor nem a világbajnoki címért küzd, így szerencsém volt, hogy a Toro Rossónál kezdtem, ahol nem figyelnek téged olyan sokan. Szóval itt-ott elkövethetsz néhány buta hibát, mert fontos, hogy megtedd őket, mert hiába mondogatod magadnak állandóan: »ezt nem tudom megcsinálni, ezt nem tudom megcsinálni«, csak akkor tudsz igazán alkalmazkodni, ha elköveted őket, és aztán továbblépsz. Amikor ilyen fiatal vagy, csak arra koncentrálsz, hogy megpróbálj olyan gyorsan menni, amennyire csak tudsz, hibázz, és jó versenyeredményeket érj el, és próbálj nem túl sokat gondolkodni rajta" - magyarázta a holland, aki pontosan tudja, hogy miről beszél, hiszen pályafutása korai szakaszában ő is követett el hibákat.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók