Verstappen egy nagyon közeli barátot is veszít Newey személyében

Verstappen nem tudja, hogy Neweynak mekkora hatása lesz egy másik csapatnál, mivel ez attól függ, hogy milyen hamar áll munkába a következő munkahelyén.


Max Verstappen úgy véli, nehéz megjósolni, hogy Adrian Newey mekkora „befolyással” bír majd a következő munkaadójánál, mivel ez nagyban függ attól, hogy ez mikor következik be.

Newey-ról sokan úgy nyilatkoztak, hogy a következő szezonban a Ferrarihoz csatlakozhat, még a 2026-os erőforrás-szabályozás előtt, miközben 19 év Red Bull-tudását is magával viszi.

Verstappen nem csak minden idők egyik legnagyobb F1-es tervezőjét veszíti el, hanem egy olyan embert is, akivel közel álltak egymáshoz.

Verstappen úgy jellemezte Newey-t, mint a „második családja” egyik tagját, és egy olyan személyként, akit szeretne megtartani, de megérti, hogy az életben folyamatosan történnek változások.

„Mindig nagyon nehéz igazán tudni, hogy ez milyen hatással lesz. De ahogy mondtam, mint ember, mint barát, ő alapvetően a második családom része volt a csapaton belül, és Adrian is ennek a családnak a része volt. Mindig is azt akartad, hogy maradjon, de a nap végén az élet már csak ilyen" - magyarázta Verstappen.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók