Verstappen csak egyetlen dolgot javítana a jövő évi autón

Annak ellenére, hogy 2023-ban majdnem tökéletes szezont zárt, Max Verstappen nagyon szeretné, ha a Red Bull alakulata kijavítaná az idei autó gyengeségeit a jövő évre.


A világbajnoki címvédő Max Verstappen szerint a Red Bullnak jövőre az alacsony sebességű és az utcai pályákon mutatkozó gyengeségeik kiküszöbölésére kell koncentrálnia.

Verstappen 2023-ban a Forma-1 történetének legdominánsabb szezonját produkálta, 22 futamból 19-et megnyerve és 575 ponttal új pontrekordot felállítva.

A konstruktőri bajnokságot 166 ponttal egymaga húzta volna be, mivel Mercedes alakulata 409 ponttal végzett a második helyen a Red Bull mögött.

Az egyetlen folt a makulátlan szezon során a szingapúri verseny, ahol a Ferrari és Carlos Sainz a győzelmével megakadályozta, hogy a Red Bull besöpörje az összes futamgyőzelmet a szezonban.

Verstappen Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsán utcáin is vereséget szenvedett, Sergio Perezzel szemben, és nagyon szeretné, ha az alacsony sebességű csomagjukat továbbfejlesztenék a jövő évre.

"Az alacsony sebességű pályák határozottan nem a legerősebbek az autónk számára, a bukkanók és a kerékvetők is kényelmetlenek számunkra, szóval ez egy olyan terület, amin még javíthatunk.”

"Folyamatosan dolgozunk az autónkon, hogy megpróbáljuk jobbá tenni. Azt hiszem, ismerjük a gyengeségeinket, és ezen próbálunk majd dolgozni a tél folyamán, plusz megpróbáljuk még erősebbé tenni az erősségeinket” – nyilatkozta Verstappen.

Amikor megkérték, hogy válassza ki melyek voltak a szezon legjobb versenyei számára, a holland a Miamiban aratott győzelmet jelölte meg.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók