Vége a találgatásoknak: Binotto elárulta, mit mondott Leclercnek Silverstone-ban

Nem azt, amire sokan gondoltak.


A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, hogy mit mondott Charles Leclercnek a Brit Nagydjt követően.

Leclerc számára jól kezdődött a Silverstone-i futam és sokáig úgy tűnt, borítékolva van a győzelme. A biztonsági autós szakasz azonban alaposan megkeverte a lapokat. A Ferrarinál úgy döntöttek, hogy nem hívják ki a monacóit, ez azonban nem vált be, mivel a kopott kemény gumikkal nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint a friss abroncsokon pályára visszatérő társai. Leclerc így a negyedik helyet szerezte meg, és a futam után hangot adott csalódottságának.

Nem sokkal a verseny után lencsevégre kapták, ahogy Leclerc és Binotto beszélgetnek, miközben a csapatfőnök az ujjával pilótája felé fenyegető mozdulatot tett. Ezt követően beindultak a pletykák és mindenki arra volt kíváncsi, mi hangozhatott el a felek közt.

A csapatfőnök azonban nemrég pontot tett az ügy végére, és elárulta, azt mondta versenyzőjének, hogy ne legyen csalódott, és mosolyogjon.

„Charles nagyon csalódott, frusztrált és boldogtalan volt, akárcsak mi” – mondta Binotto.

„Úgy gondolom, hogy az ő csalódottsága a mi csalódottságunk is, mert a Safety Car előtt ismét ő vezette a versenyt – ahogy az a többi futamon is volt – és különböző okok miatt nem tudott nyerni.”

„Tehát meg tudtam érteni a hangulatát, mert harcban van a bajnoki címért, és valahogy nem volt szerencsés ez a külső tényező, ami nem tőle függött.

„Ő interjúra ment én meg a dobogóra. Olyan csalódottnak láttam, és egyszerűen azt mondtam neki, hogy nem szabad ezt, mosolyognia kell, mert ő egy fantasztikus pilóta. Ő egy bajnok. Ismét bebizonyította, milyen erős. Csodálatos versenyt vívott, nem csak a végén, a Safety Car után, hanem a teljes versenytávon a sérült autóval.”

„És valahogy mosolyognia kellene, mert ismét szerencsétlen volt, de lesznek olyan versenyek, ahol bebizonyíthatja, hogy fantasztikus és tud nyerni” – részletezte.

Borítókép: Mohammad Karamali/DeFodi Images via Getty Images

Videók