Utánpótlás-nevelő Akadémiát indít a Ferrari

"Lehetőséget teremtünk a feltörekvő versenyzőknek arra, hogy már nagyon fiatalon beletanulhassanak a Forma-1 világába".


A Forma-1-es Ferrari versenyzőakadémiája (FDA) Sydney-ben indít utánpótlás-nevelő programot azzal a céllal, hogy helyi tehetségeket fedezzen fel és juttasson el az autósport elitkategóriájáig.

Az Ausztrál Autósport Szövetség pénteki írása szerint a Sydney Motorsport Parkban kialakításra kerülő akadémia Ausztráliából, Új-Zélandról, Kelet- és Délkelet-Ázsiából, valamint az indiai térségből várja majd a jelentkezőket.

A maranellói F1-es istálló monacói sztárversenyzője, Charles Leclerc a Ferrari versenyzőakadémiájának neveltjeként jutott el a Forma-1-ig, és ennek a programnak a tagja most a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, valamint a kétszeres vb-győztes Emerson Fittipaldi unokája, Enzo.

"Lehetőséget teremtünk a feltörekvő versenyzőknek arra, hogy már nagyon fiatalon beletanulhassanak a Forma-1 világába"
- jelentette ki Andrew Papadopoulos, az Ausztrál Autósport Szövetség elnöke.

Hozzátette, az ausztrál pilóták már eddig is bizonyították, hogy fel tudják venni a versenyt a világ legjobbjaival, a Ferrari utánpótlás-nevelő programjától pedig azt remélik, hogy megtalálják a következő ausztrál világbajnokot.

A Forma-1 történetében eddig két ausztrál világbajnok volt: Jack Brabham 1959-ben, 1960-ban és 1966-ban diadalmaskodott, Alan Jones pedig 1980-ban nyert vb-t. Az új-zélandi Denny Hulme 1967-ben volt vb-győztes.

Borítókép:  Darren Heath/Getty Images

 

 

Videók