Újabb utcai verseny érkezhet a Forma-1 naptárába 2026-tól

Újabb európai országnak lehetne így két futama a versenynaptárban.


 Régóta lehet róla hallani, de kedden a Marca és a gpblog.com is beszámolt arról, hogy érkezhet a Száguldó Cirkusz menüsorára a Madridi Nagydíj.

A spanyol fővárosban sosem rendeztek még F1-es futamot, a verseny miatt pedig jelentősen átalakítanák a város képét. A Marca értesülései szerint a versenypálya egy jelentős részét fedél alá helyeznék, így egy hosszabb alagutas rendszer alakulhat ki.

A hírek szerint a Madridi Nagydíj a nagy múlttal rendelkező barcelonai Katalán Nagydíj rovására mehet, ugyanis az a helyszín 2026-ig rendelkezik szerződéssel, ha pedig létrejön a fővárosi versenyhelyszín, Barcelonától elköszönhetnek a fanok.

2026 lehet az az egyedüli év, amikor mindkét futam helyet kaphat a naptárban, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy ebben az idényben 25 futamos szezont tartanak, vagy egy másik helyszín látja kárát ennek.

A gpblog.com emlékeztetett, hogy sem a Belga, sem pedig a Holland Nagydíjnak nincs még megállapodása 2026-ra, így akár ezen helyszínek egyike is kikerülhet a programból.

Fotó: Diego Radames/Europa Press via Getty Images

 

Videók