„Úgy tűnik, Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel”

Ralf Schumacher azzal vádolja Helmut Markót, hogy "személyes okokból" akadályozza Micket.


Helmut Marko "személyes okokból, bármi is legyen az" megakadályozta, hogy Mick Schumacher csatlakozzon az AlphaTaurihoz - ezt állítja az F1-es pilóta nagybátyja, Ralf Schumacher.

Schumachert a Haas a tavalyi szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíj előestéjén ejtette, az időzítés azt jelentette, hogy csak egy csapatnak - az AlphaTaurinak - maradt még szabad helye az idei bajnokságban.

Schumacher - legalábbis a nagybátyja szerint - a csapatfőnök, Franz Tost szűkített listáján szerepelt, mivel egy olyan pilótát akart, aki rendelkezik némi tapasztalattal. Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója megakadályozta ezt alépést.

„Franz Tost, mint csapatfőnök eredetileg más versenyzőt akart, mert tudja, hogy két-három évbe telik [az új versenyzők beilleszkedése]" - árulta el Schumacher a Formel1.de-nek adott interjújában. „A piacon elérhető versenyző csak Mick volt, és ennek a lépésnek lett is volna értelme. De aztán jött Dr. Helmut Marko, aki személyes okokból, vagy bármi is legyen az, nem akarta ezt, és helyette Nyck de Vries-t választotta."

De Vries azonban még nem tudott maradandót alkotni. Néhány szakértő azt sugallta, hogy Schumacher visszatérhet az AlphaTaurival, a német pedig felváltja az alulmaradt hollandot. Marko gyorsan véget vetett ezeknek a pletykáknak. Kijelentve, hogy a pilótának még van ideje bizonyítani a csapatfőnököknek.

„Ha a legrosszabbra fordulna a helyzet, akkor a fiatal tehetségekből álló csapatunkhoz nyúlnánk vissza. Kifejezetten Liam Lawsonról és Ayumu Iwasáról van szó.”

Ralf úgy véli, Marko talán még a családi vezetéknévre is haragszik.

„Úgy tűnik, Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel. Annak ellenére, hogy személyesen jóban vagyok vele, úgy tűnik, van valami problémája a Mickkel, mert másképp nem érthető számomra, hogy miért nem működött a dolog már a kezdetektől fogva. Hogy őszinte legyek, nem látok senki mást a [Red Bull] csapatában, aki jelenleg odaillene. Éppen ezért meglepett, amit Dr. Helmut Marko csinál.”

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók