Tovább gyűrűzik a Piastri-botrány, már Ricciardót is belerángatták

A hírek szerint a McLaren versenyzője kereshet új ülést jövőre.


 Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a McLaren vezetői közölték Daniel Ricciardóval, hogy jövőre már nem számítanak a szolgálataira, ugyanis Oscar Piastrit ültetik a helyére.

A spekulációk és a találgatások Piastri kacifántos cáfolata óta cikáznak a médiában, most azonban a Motorsport.com is megerősítette, hogy hiába van 2023 végéig szerződése a McLarennel, Ricciardót az év végén kitennék a csapatból.

A riportok szerint Piastrit eredetileg tartalékpilótának szerződtette volna a McLaren, de miután megszületett a megállapodás Ricciardo távozásáról, a fiatal versenyzőt beültetik Norris mellé.

Piastri először márciusban került kapcsolatba a McLarennel, akkor ugyanis Ricciardo Covid-fertőzésből gyógyult fel, így a két istálló megegyezett, hogy „kölcsönben” számíthat a McLaren Piastrira.

Ezzel azonban nem ért véget a sztori, a Motorsport szerint a 21 éves pilóta neve hetekkel ezelőtt ismét előkerült, amikor Ricciardo helyzetét vizsgálták a csapatnál.

Ezután ugye Vettel visszavonult, Alonsót beültették a helyére az Aston Martinba, az Alpine pedig bejelentette Piastrit a 2023-as szezonra, mint azóta kiderült, tévesen.

Piastri ezzel megszakította a kapcsolatot az Alpine-al, akiknek az volt a terve Alonso „coming out”-jáig, hogy kölcsönbe adják valamelyik kiscsapatnak, hogy az F1-ben szerezhessen tapasztalatot. A fiatal versenyzőnek azonban érthetően nagyobbak az ambíciói, így elkezdett mozgolódni. Hogy ez okos húzás volt-e tőle, az idő majd eldönti.

Ami Ricciardót illeti, az Alpine csapatfőnöke elmondta, számukra nem lenne hátrányos, ha az ausztrál váltaná Alonsót Ocon társaként.

Fotó: Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Videók