Toto Wolff valamit tervez: Mick Schumacher ülést kaphat

A Mercedes csapatvezetője kihasználja a kapcsolatait.


Toto Wolff, a Mercedes főnöke állítólag azon dolgozik, hogy Mick Schumacher visszatérjen az F1-es rajtrácsra, és egy régi barátjához fordult, hogy ez megvalósuljon.

Schumacher jelenleg a Mercedesnél tölti az F1 2023-as szezont, Wolff pedig segítő kezet nyújtott a német versenyzőnek, miután a Haasnál eltöltött viharos időszaka azzal végződött, hogy a csapat a 2022-es szezon végén elengedte őt. És bár Schumacher elismerően beszélt a Mercedes tartalékos szerepének előnyeiről, hiszen lehetőséget kapott arra, hogy megnézze, hogyan dolgoznak a mérnökök egy olyan csapatnál, ahol a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a feltörekvő csillag, George Russell is versenyez, Schumacher érthető módon azt szeretné, ha ez a tapasztalat a Forma-1-es visszatéréshez vezetne.

A Sport1 beszámolója szerint Wolff vállalta ezt a küldetést, hogy Schumacher ismét Forma-1-es versenyző legyen. A 20 rajthelyért mindig nagy a verseny, de Schumacher szerencséjére Wolff nem szűkölködik a Mercedesen kívüli kapcsolatokban, és állítólag ezek egyikét használja fel arra, hogy megpróbáljon ajtót nyitni a tartalékos pilótának. Wolffnak nem idegen a Williams-csapat, hiszen korábban már volt részesedése náluk, míg a csapatfőnöküket, James Vowles-t jól ismeri, aki mielőtt 2023 elején elfoglalta volna ezt a pozíciót, hosszú ideig a Mercedes stratégiai főnöke volt. A Sport1 állítása szerint Wolff megpróbálja meggyőzni Vowles-t, hogy az F1 2023-as újonc Logan Sargeant helyett Schumacher kapja meg a Williams-ülést.

Az amerikai versenyző ígéretes kezdést produkált első F1-es időszakában, bár miután onnan nem igazán tudott felpörögni, miközben csapattársa, Alex Albon kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a Sport1 szerint Sargeantet most "bizonytalan pontnak" tartja a Williams. Sargeant és De Vries az egyetlen versenyzők, akik az F1 2023-as szezon öt futama után még nem szereztek pontot. Vowles és Sargeant kapcsolata korábbra nyúlik vissza.

„Egy szimulációs tesztre érkezett a Mercedeshez, érdekelt, megnéztem őt, mert jól teljesített, különösen, ha visszagondolunk a Forma-3-as teljesítményére egy átlagos csapatnál, ott volt Oscarral [Piastri], és Oscart is nagyra értékelem. Abban az időben a Mercedesnél jó versenyzői garnitúránk volt, így ott ért véget a vele való kapcsolatom. Aztán, mielőtt a Williamshez érkeztem volna, a Williams finanszírozta - ezt nagyon fontos leszögezni - a Forma-2-es karrierjét, így amikor látták benne a lehetőséget, esélyt adtak neki, hittek benne. A visszafogottságom pedig abból fakadt, hogy nehéz őt megítélni, de azt kell mondanom, hogy miután láttam az autóban, van lehetőségem megnézni az adatait, jogosan van itt. Szóval ez csak azt mutatja, hogy az előző életemben tévedtem. A Williamsnek pedig igaza volt."

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók