Toto Wolff: Mick Schumacher megérdemli az ülést a forma-1-ben

A Mercedes csapatfőnöke szeretne segíteni a tartalékversenyzőjének.


Továbbra sem tett le arról Mick Schumacher, hogy ismét a királykategóriában versenyezzen, a visszatérésében pedig Toto Wolff lehet a legnagyobb segítségérre, akinek a csapatában jelen pillanatban a tartalékversenyzői szerepet tölti be a német.

„Nehéz szituáció, mert a helyek telítettek, Mick megérdemli az ülést és szeretnék neki segíteni” – mesélte Wolff a Sky Sports Germany-nek

„A szituáció 2024-ben nem túl kedvező, 2025-ben néhány ajtó kinyílik újra. Várnunk kell, és meglátjuk, hogy a Williamsnél mennyire fejlődik a tempó, de nem lesz egyszerű.”

„Óvatosnak kell lennünk, mert ha túlságosan is támogatjuk Micket, akkor megjelennek azok, akik ezt a folyamatot jelentősen nehezíteni akarják és előmásznak a kátyúkból.”

A fiatal pilóta tavaly még a Haas-nál a mezőny állandó tagjának mondhatta magát, ám ott év végén megköszönték a szolgálatait. Az említett Williamsnél sem kapna maga alá sokkal jobb gépet jelen állás szerint, azonban az egy év pihenés segíthet neki abban, hogy ne csak érettebben, de megbízhatóbban is tudjon teljesíteni.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

 

Videók