Toto Wolff elégedetlen: „Frusztráló szezonkezdet…”

Nem sikerült dobogóra állniuk Bahreinben.


 A Mercedes a szezon első nagydíján az 5. és a 7. helyen végzett Bahreinben. George Russell lett az ötödik, Lewis Hamilton pedig a hetedik.

Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke több eredményt remélt, de jövő hétvégén már a Szaúd-arábiai Nagydíj következik, így már ő is előre tekint.

"A bahreini versenyünket leginkább az elégedetlenség jellemzi. Az edzésen és a kvalifikáción nyújtott teljesítményünk után erősebb szereplésben reménykedtünk. Mindkét pilóta elégedett volt a hétvége korábbi részében elért eredményeivel, és a W15 által biztosított stabilabb platformmal. Sajnos szombat este viszont a hűtési teljesítményünk nem felelt meg az előrejelzéseinknek" - magyarázta Wolff.

Az ötödik és a hetedik hellyel a Mercedes eredményei mindazonáltal elmaradtak attól, amit előzetesen remélhettek. Különösen azok után, hogy Russell a Bahreini Nagydíj kvalifikációján a harmadik helyre fért fel. A Mercedes csapatfőnöke megerősítette. "Frusztráló volt a szezonkezdet, de tanulni fogunk belőle".

"Lehetőségünk van arra, hogy azonnal javítsunk. Jeddah egy utcai pálya, sok nagy sebességű résszel. Jó lesz folytatni a tanulást az új autóval egy Bahreintől teljesen eltérő pályán. Egy következetesebb hétvégére törekszünk, és arra, hogy megértsük a valódi teljesítményünket a rajtrács többi versenyzőjéhez képest."

Nem csak a Mercedes számít jelentős javulásra Jeddah-ban, korábban a Ferrari is hasonlóan nyilatkozott.

Vajon tényleg ennyire nehéz a bahreini pálya a legtöbb istállónak, vagy ez csak szabadkozás arra, hogy a Red Bull ismételten olyat villantott, amire nem számítottak?

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók