Todt: Hamilton dominánsabb, mint Schumacher volt

A német legenda egykori csapatfőnöke is állást foglalt a Schumacher-Hamilton kérdésben.


Jean Todt szerint a Mercedes és Lewis Hamilton dominanciája nagyobb, mint amilyen a Ferrarié volt a Schumacher-érában.

Az FIA elnöke 2001 és 2004 között csapatfőnökként élhette át, ahogy Michael Schumacher ötször egymás után megszerzi a világbajnoki címet, így mondhatjuk, hogy jó viszonyítási alappal rendelkezik.

Amikor a szakembert egy interjúban arra kérték, hogy hasonlítsa össze a két pilóta uralmát, Todt Hamilton mellett tette le a voksát.

„Teljesen más összetevőkről és két különböző sofőrről beszélünk. Egyik oldalról van egy kiválóan felépített német csapatunk, a másikról meg egy teljesen más szemléletű olasz gárda.”

„Végülis a Mercedes fölénye és dominanciája Lewisszal ma nagyon, mint amilyen anno a Ferrarié és Michaelé volt” - állapította meg.

„A Mercedesnek van egy nagyon megbízható autója, Lewis pedig az elmúlt két évben majdnem minden futamon pontot szerzett. Hihetetlen kombináció” – emelte ki.

Hamilton 2020-ban a világbajnoki címek tekintetében beérte a hétszeres bajnok Schumachert, az év végén pedig az angol királynő is elismerte a teljesítményét, és lovaggá ütötte a britet.

„Nagyon lenyűgöztek, de ez már 2020 előtt is így volt. Ez vonatkozik a pilóta hozzáállására is. Figyelemre méltónak tartom, hogy Lewis Hamilton mindig a csapatot állítja középpontba, amikor nyilatkozik egy-egy újabb győzelem után. Számomra ez a csapatszellem kiváló példája” – fejtette ki véleményét Todt, a pilóta és a csapat kapcsolatáról és teljesítményéről.

Forrás: grandpx.news
Borítókép: GettyImages

Sport365.hu - Toto Wolff arra is felkészült, hogy Hamilton távozik

Alig két hónap van hátra az újabb Forma-1-es szezon kezdetéig, de a Mercedes és a jelenlegi világbajnok még mindig nem állapodott meg egymással. Bár az ügy kapcsán sokféle pletyka napvilágot látott, a csapatfőnök nem aggódik. Toto Wolff nemrég úgy fogalmazott, nem nyugtalan, és tiszteletben tartja Hamilton jövőjére vonatkozó döntéseit.

Videók