Távozik a Williams Forma 1-es csapattól Claire Williams

Sir Frank Williams lánya 2002-ben csatlakozott a csapathoz.


Rendkívüli bejelentést tett a nagy múltú Forma 1-es istálló. A Williams csapatától távozik Sir Frank Williams lánya Claire, aki 2002 óta dolgozott a csapatnál. 

A Shootthespeed írását változatlan formában tesszük közzé 


Ezekben a percekben jelentette be a Williams F1 csapat hivatalos közleményében, hogy Claire Williams ( Sir Frank Williams lánya), visszalép a csapatnál elfoglalt pozíciójából.

Mint ismert, közel két hete az 1977-ben alapított csapatot megvásárolta a Dorilton Capital. Az akkori közleményben kiemelték, hogy sem a történelmi csapat neve, sem a székhelye nem fog változni, és a teljes igazgatótanács támogatta az adásvételt köztük Sir Frank Williams is.

A mai napon azonban váratlanul (?) lemondott Claire a helyettes csapatfőnöki pozícióról. Claire 2002-ben csatlakozott a csapathoz és a kommunikációs osztályon kezdett el dolgozni, majd 2013 óta helyettes csapatfőnök, ám lényegében ő irányított mindent a versenypályákon miután egészségügyi állapota miatt Sir Frank Williams már nem vesz részt versenyeken.

A közlemény természetesen a pozitívumokra tér ki, ezáltal arra is, hogy elmúlt hét év alatt két konstruktőri harmadik és két ötödik helyet is szerzett a csapat.

Claire Williams elmondta, ezt a döntést nehéz szívvel hozta meg, és nagyon hálás azért, hogy a Formula 1 közegében nőhetett fel. Kitér arra is, hogy több tényező összessége miatt elkerülhetetlen volt az idei év elején befektetőt keresniük ami a csapat eladásához vezetett.

Azt remélik, hogy az új befektető által a Williams autói visszafoglalják helyüket a legjobbak között, és a csapat hagyatékát is ápolni fogja az új tulajdonos.

A most hétvégi Olasz Nagydíj verseny lesz Claire utolsó versenye, tehát már most szezon közben visszalép. Utódjáról még nincsenek hírek.
 


Forrás: Shootthespeed.com/ Tóth Zsombor
Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók