Szinte esélytelen 2026 előtt legyőzni a Red Bullt – Wolff

A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy az új szabályok bevezetése előtt „szinte lehetetlen” lesz megállítani az elmúlt két szezonban domináló bikásokat.


A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt állította, hogy a Red Bull legyőzésére a 2026-os új szabályok bevezetése előtt "nem sok esélyt lát".

A 2026-os idény során új technikai szabályokat fognak bevezetni a Forma-1-be, köztük teljesen új erőforrásokat.

Az F1 legutóbbi technikai átalakulása a tavalyi évben történt, és azóta a Red Bull előnye a többi csapattal szemben csak tovább nőtt, így egymás után két évben nyerte meg a versenyzői és a konstruktőri világbajnokságot.

A RacingNews365-nek is nyilatkozó Wolff elismerően beszélt a Red Bull csapat elmúlt két évben tett erőfeszítéseiről.

"A Red Bull 2022-ben hatalmas előnnyel kezdte meg ezt az új korszakot, és ezt azóta is meg is tudta tartani" - mondta Wolff.

"Nagyon nagy tiszteletet kell éreznünk a teljesítményük iránt mind a mérnöki mind a pilóták részéről is.”

A Mercedes a jövő évi szezonra teljesen megváltoztatja autójának a koncepcióját, ezzel próbálják Red Bullhoz képest meglévő hátrányukat megszüntetni.

Wolff elismerte, hogy a Red Bull legyőzése nem lesz egy könnyű feladat, de láthattuk amint más csapatnak is sikerült nagyot előre lépnie a szezon során.

"Ugyanakkor láttuk a McLarennél, hogy egy fejlesztéssel közel egy másodpercet nyertek a köridőben, vagy ahogyan az AlphaTauri erősödött a szezon végéhez közeledve, az Aston Martin pedig a tél folyamán lépett nagyot előre" - mondta.

"Van egy kulcs, amivel drámaian nagyobb teljesítményt lehet elérni, és azt hiszem, ha őszintén nézzük, ez az autó soha nem lesz elég jó ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Mi már meghoztuk a döntést tavasszal, hogy vissza kell mennünk a tervezőasztalhoz, és elő kell állnunk valami teljesen új dologgal.”

A Mercedes csapata végül a második helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot, megelőzve a Ferrari csapatát.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók