"Szerintem Hamilton hallgatása a Wolfftól való elhatárolódását jelzi"

Jacques Villeneuve úgy gondolja, ez áll a hétszeres világbajnok szótlansága mögött.


A korábbi F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, Lewis Hamilton hosszú hallgatása annak a jele, hogy a brit „eltávolodik” Toto Wolfftól.

Villeneuve szerint a Mercedes csapatfőnökének vitatható volt a viselkedése az utolsó futamon. Az egykori pilóta azzal vádolja Wolffot, hogy az FIA-nak küldött ingerült rádiózásai nagy szerepet játszottak Michael Masi döntéshozatalában. Az ominózus fordulót követően Lewis Hamilton még adott egy interjút Jenson Buttonnak, de ezen kívül csak a lovaggá ütésekor jelent meg a nyilvánosság előtt. Azóta nem nyilatkozott a média képviselőinek, sőt teljesen visszavonult a közösségi oldalaitól is. Ez felerősítette azokat a találgatásokat, melyek szerint a brit a 2022-es idényben nem fog rajthoz állni. A Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Villeneuve kitért az utolsó futamon történtekre, Wolff hozzáállására és Hamilton hallgatására is.

„A hallgatását úgy értelmezem, mint a Wolfftól való elhatárolódást. Stílusosan veszíthetsz, ehelyett Toto úgy viselkedett, mint aki Monopolyt játszik, de mivel veszített, a feje tetejére állt az egész.”

"Számomra ő (Wolff) rontotta az imázsát, és Hamilton érzékeny ebben a kérdésben, mert Amerikában, vagy esetleg Hollywoodban képzeli el a jövőjét."

Villeneuve úgy érzi, hogy Hamilton mérlegelni fogja, hogy megéri-e az erőfeszítést, hogy visszatérjen és megpróbálja megszerezni a nyolcadik címét.

"Attól függ, mennyire jó az új Mercedes, könnyű lesz-e nyerni vagy sem" - tette hozzá Villeneuve.

"Viszont tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Lewis kicsit fáradt. Nico Rosberg visszavonulása után nyugodtak voltak a szezonjai, és biztosan nem akar újra egy olyan évet, mint a tavalyi.”

"Azt hitte, könnyen megdönthet rekordokat, de ez nem így volt, aztán amikor elveszítesz egy ilyen címet..."

"Olyan, mintha lett volna a kezedben egy gyémánt, aztán elvették volna tőled. Sokkal jobban fáj, mintha Verstappen vezette volna az egész szezont” – fejtette ki.

Forrás: gpfans.com

Borítókép: formula1.com

Videók