"Számomra még mindig rejtély, Grosjean hogyan élte túl"

Sebastian Vettel szerint hihetetlen, ami a franciával történt.


Sebastian Vettel számára nem épp úgy alakult az év, ahogy eltervezte. A német a drámai szezon után elköszönt a Ferraritól és jövőre az Aston Martinban folytatja.

A négyszeres világbajnok a német, Frankfurter Allgemeine Zeitung egyik rovatában vendégszerzőként írt az idei szezonról, aminek középpontjában Romain Grosjean szörnyű balesete állt.

„Számomra továbbra is rejtély, hogy miként sikerült szinte sértetlenül túlélnie ezt a balesetet. Az, hogy ő életben maradt és még mindig velünk van, nekem ez az év csodája.”

Amennyiben megnézzük a balesetet, láthatjuk, hogy Romain rendkívül szerencsés volt.

A német kitért arra is, néhány évvel ezelőtt ennek az esetnek sokkal súlyosabb lett volna a kimenetele.

„Azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy az a sebesség, amivel mi haladunk, mindig kockázatot fog jelenteni. Egy ilyen szerencsés baleset még nem bizonyíték arra, hogy az autók biztonságosak" – zárta gondolatai Vettel, aki hozzátette az év legnagyobb sportteljesítménye Lewis Hamilton 7. világbajnoki címének megszerzése volt.
 

Forrás: gpblog.com

Borítókép: Gettyimages.com

Sport365.hu - Grosjean felesége könnyfakasztó gondolatokat tett közzé karácsony alkalmával

Romain Grosjean a Bahreini Nagydíjon szenvedett szörnyű balesetet. A pilóta csodával határos módon kisebb égési sérülésekkel megúszta az esetet, azóta pedig folyamatosan beszámol állapotáról a rajongóinak. Nemcsak ő, hanem felesége is többször írt arról, miként éli meg a verseny következményeit. Karácsony alkalmával sem feledkeztek meg követőikről.

Videók