Steiner Mickről: "...senki sem kap semmit ingyen"

A név már nem elég marketingérték.


Mick Schumacher a csapatfőnöke, Günther Steiner szerint nyugodtan vette tudomásul versenyzője a Haastól való Forma-1-es távozását.

„Ez mindig egy érzelmes helyzet. Soha nem öröm ilyesmit tenni, de szerettem volna beszélni vele arról, hogy mi történik" - mondta Steiner csütörtökön Abu-Dzabiban.

A beszámoló szerint a Haas csapatfőnöke előző nap tájékoztatta a 23 éves versenyzőt arról a döntésről, hogy a jövőben egy másik pilóta veszi át a helyét. „Felnőttként kezelte a dolgot” - jellemezte Steiner a helyzetet, aki Nico Hülkenbergnek ad esélyt arra, hogy 2023-ban visszatérhessen a Forma-1-be állandó versenyzőként.

A Haas egy fiatal pilótát veszít el Mick Schumacher személyében, aki híres vezetéknevével is feltűnést keltett. Steiner szerint azonban a Forma-1 már maga mögött hagyta azt a szakaszt, amikor a név a marketingértéket jelent.

„A marketingérték eléréséhez eredményeket kell felmutatni" - mondta a csapatfőnök.

A rekordvilágbajnok Michael Schumacher fiának kevés esélye van arra, hogy 2023-ra állandó helyet találjon magának a rajtrácson.

„Nem tudom megítélni, hogy megérdemli-e vagy sem a helyet. Mindannyiunknak meg kell dolgoznunk valamiért, senki sem kap semmit ingyen."

Borítókép: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Videók