Steiner: a Schumacher-Magnussen csere nem működött volna

Mick némi segítségre vágyott volna.


Mick Schumacher szerint a Haasnak utasítania kellett volna Kevin Magnussent, hogy cseréljenek helyett Ausztriában, ezzel azonban nem ért egyet a csapatfőnök, Guenther Steiner.

Míg Schumacher Magnussen mögött tudott maradni 1 másodpercen belül, addig komoly DRS segítséget kapott a német, miközben Lewis Hamilton ellen védekezett. A helyzet azonban megváltozott, amikor Schumacher kiesett a DRS hatótávolságából.

Mick kérte a csapatot, hogy Kevin vegyen vissza, hogy újra használni tudja a DRS-t, amit a csapat tudomásul is vett, de Schumacher vágya süket fülekre talált. Hamilton a vége előtt nem sokkal megelőzte a németet, ezzel megszerezve az utolsó pontszerző nyolcadik helyet.

Schumacher nem volt boldog a sprintfutam után, úgy gondolta, a csapatnak fel kellett volna cserélnie a sorrendet, mert gyorsabb volt Magnussennél. A csapatfőnök, Steiner ezzel viszont nem ért egyet, szerinte nem ez lett volna a helyes megoldás.

„Jól tudtuk, hogy mi történik, és hogy pontokat szerezhetünk a csapatnak. Ezt kellett tennünk, ez volt a helyes döntés. Nem működött volna a helycsere közöttük, mert Schumacher nem volt gyorsabb, csak a DRS segített neki. A verseny előtt beszéltünk erről, és elmagyaráztam nekik, hogy ha egymás mögött lesznek a rajt után, akkor a második gyorsabbnak fogja majd magát érezni a DRS miatt. Ettől még azonban nem leszel gyorsabb, mert amint megelőzöd 0,9 másodperccel a másik lesz a gyorsabb. Lewis pedig folyamatosan lesben állt. Mindenre oda kellett figyelnünk, és helyesen cselekedtünk, mert különben egyikük sem szerez pontot, vagy maximum csak egyet” - mondta Steiner újságíróknak.

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók