Spielbergben bőghetnek fel először a motorok

Mindent megtesznek azért, hogy július 5-én elrajtolhasson a száguldó cirkusz.


Július 5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődne a Forma-1-es világbajnokság 2020-as idénye - írta vasárnapi számában a brit The Sun lap.

A koronavírus-járvány miatt eddig nem tudtak futamot rendezni, pedig a világbajnokság március közepén rajtolt volna. A Red-Bull-Ringen, Spielbergben viszont úgy készülnek, hogy megrendezhető lesz a verseny, vélhetően zárt kapuk mögött.

"Nagyszerű kezdése lenne ez a bajnokságnak, ha biztonságosan megrendezhető. Tudom, hogy a Red Bull mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetséges legyen a futam megtartása"
- idézte a lap Christian Hornert, a Red Bull csapat főnökét.


Christian Horner reménykedik a júliusi kezdésben.

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Az autós gyorsasági világbajnokság 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt halasztották el, míg a monacóit törölték.

Így leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhetett volna a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani.


A július 5-i Osztrák Nagydíj után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók