Soha nem tudjuk meg, kik lesznek jövőre a McLaren pilótái

Noha korábban szerettek volna a szezonzáró előtt pontot tenni az ügy végére, a McLaren bejelentette, csak december elsejét követően ismerteti 2015-ös pilótapárosát.


Sokan biztosra vették, hogy a McLaren az Abu-dzabi Nagydíj sajtónapján, azaz most csütörtökön jelenti be Fernando Alonso érkezését és azt, ki lesz a spanyol pilóta csapattársa a 2015-ös évadban, a Ferrari pedig szintén ezen a napon erősíti meg Sebastian Vettel szerződtetésének hírét. A brit alakulat bejelentésre azonban még várnunk kell, a csapat ugyanis kedden elárulta, csak december elsejét követően ismerteti pilótapárosát.

"Srácok! Tudjuk, hogy izgatottan várjátok a versenyzői felállásunkkal kapcsolatos híreket. A pilótapáros bejelentésére december elseje után kerül sor – először itt kaphattok majd információkat. Most a szezonzáróra összpontosítunk!” – írta a McLaren hivatalos Twitter-oldalán, nem sokkal azt követően, hogy az FIA bejelentette, Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Jenson Button is részt vesz a csütörtöki sajtótájékoztatón, sokan tehát már reménykedni kezdtek…

A csapat jelenlegi versenyzőinek, azaz Kevin Magnussennek és Jenson Buttonnek tehát továbbra is kérdéses marad a jövője, sőt az is könnyen előfordulhat, hogy a 2009-es világbajnok búcsúfutam nélkül marad, hiszen ha a McLaren úgy dönt, nem hosszabbítja meg szerződését, előfordulhat, hogy az Abu-dzabi Nagydíj volt 2000 óta tartó pályafutása utolsó F1-es viadala. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Ferrari mikor tervez bejelentést tenni.

Az, hogy a McLaren ismét kitolta a bejelentés időpontját többek között azért lepte meg a Forma-1-es közvéleményt, mert a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint a csapat akár már a szezonzáró utáni gyakorláson pályára viheti a Honda V6-os erőforrásával szerelt tesztautóját. Igaz a csapat vezetői továbbra sem döntötték el, mikor tesztelnek először a japánok hajtóegységével, az azonban már biztos, hogy a szabadedzésen egy B-verziójú autóval készülnek.

Videók