Sergio Pérez koronavírusos lett

A pilóta nem versenyezhet.


Sergio Péreznek, a Forma 1-es Racing Point csapat pilótájának pozitív lett a koronavírustesztje, így nem szerepelhet a hétvégi Brit Nagydíjon.

A mexikói versenyzőről csütörtök délután azt közölték, hogy tesztjének eredménye bizonytalan eredményt hozott, ezért nem vett részt a silverstone-i viadal hivatalos sajtótájékoztatóján, és újra tesztelték. A Nemzetközi Automobil Szövetség aztán este bejelentette, hogy az újabb teszt szerint Pérez elkapta a vírust, így az előírásoknak megfelelően karanténba került, és nem indulhat ezen a héten a viadalon.

A Racing Point - melynek központja éppen Silverstone-ban van - korábban azt közölte, hogy pilótája a legutóbbi futam óta nem volt pályán és hazájába sem látogatott.

A versenyen helyettese a belga Stoffel Vandoorne vagy a szintén mexikói Esteban Gutierrez lehet. Mindkét pilótának van F1-es tapasztalata.

Sergio Pérez július 19-én, a Magyar Nagydíjon a hetedik helyen végzett, az idei vb-sorozatból eddig megrendezett három futamon - a thaiföldi Alexander Albonhoz (Red Bull) hasonlóan - 22 pontot szerzett, ezzel a hatodik helyen áll a pontversenyben.

Vasárnap Silverstone-ban a vb negyedik futamát rendezik meg, ahol jövő hét végén az ötödik versenyre is sor kerül.

Borítókép: Peter Fox/Getty Images
 

Sport365.hu - Önkéntes karanténba vonult Sergio Pérez

Sergio Pérez, a Forma1-es Racing Point csapat mexikói pilótája koronavírustesztjének bizonytalan eredménye miatt a külvilágtól elszigetelte magát, közölte csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség. A silverstone-i székhelyű istálló szóvivője hozzátette: Pérez - aki a negatív eredmény hiányában nem vehetett részt csütörtökön az amúgy kötelező sajtótájékoztatón - egy új teszt eredményére vár.

Videók