„Sergio Perez jobb lenne, ha inkább beletörődne a sorsába”

Máris elszálltak volna az esélyei az idei világbajnoki címre?


 Katasztrofális hétvégét követően kell újra visszakapaszkodnia csapattársára Sergio Pereznek, aki először összetörte az autóját a monacói nagydíj időmérő edzésén, majd képtelen volt felzárkózni a vasárnapi versenyen és csak 16. helyen ért célba.

Martin Brundle úgy véli, ezzel a mexikói számára lefőtt a leves.

„Sergio jobban tenné, ha inkább beletörődne a sorsába és arra koncentrálna, hogy a második hely meglegyen év végén. Fogadja el, hogy Verstappen egy géniusz, és maximalizálja azokat a napokat, amikor képes megmutatni a benne rejlő varázslatot, ahogy tette azt tavaly Szingapúrban, vagy idén Bakuban.”

Az egykor maga is a szériában szereplő versenyző pontosan tudja milyen egy klasszissal megküzdeni.

„Amit megtanultam, amikor szemtől-szemben harcoltam Ayrton Senna, Michael Schumacher és Mika Hakkinen ellen, hogy a nyerstempóm egyszerűen nem akkora, mint az övék, és nem áldott meg a sors akkora tehetséggel, mint őket, beszéljünk a sportágban szükséges sikerek bármilyen jellegű aspektusáról.”

A Forma-1 hétvégén Spanyolországban folytatódik, és ha a mexikói szeretne a kétkedőknek az orrára koppintani, adott a lehetőség: 39 ponttal van lemaradva kétszeres világbajnok csapattársához képest.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók