„Schumacher felejtse el a F1-et, és nyerjen más kategóriákban”

Bernie Ecclestone szerint az emberek csalódtak Mick Schumacher teljesítményében.


Bernie Ecclestone úgy véli, Mick Schumacher nem váltotta be az emberek elvárásait, szerinte "a neve a legnagyobb teher" számára a Forma-1-ben.

A korábbi Forma-1-es vezérigazgató úgy véli, hogy a Haas versenyzője nem tudott eleget mutatni ahhoz, hogy ennek eredményeképpen kiérdemelje a következő szezonban a helyét, és a pletykák szerint a veterán Nico Hulkenberg válthatja őt a csapatnál a következő idényben.

Schumachert az idei szezon elején több baleset is ért emellett, Kevin Magnussen mellett mutatott tempóhiánya miatt kritika érte a szezon elején. Bár az év előrehaladtával javult csapattársához képest, Schumacher Forma-1-es jövője mindvégig bizonytalan maradt, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner pedig nyitva tartja a lehetőségeket Magnussen jövő évi partnerével kapcsolatban.

„Nem hiszem, hogy maradni fog. Az emberek csalódottak voltak a teljesítménye miatt - hogy ez rajta vagy a csapaton múlt-e, nem tudjuk. De persze nehéz olyat találni, aki egyből beülteti egy győztes autóba. Talán el kellene felejtenie az F1-et, és a többi motorsport-sorozatra koncentrálnia. A neve a legnagyobb teher számára, de igyekszik megfelelni neki, amennyire csak tud. És ez okozza neki a problémákat. Felejtse el a F1-et, és nyerjen más kategóriákban” - mondta Ecclestone tárgyilagosan Schumacher 2023-as kilátásairól a német RTL szerint.

Az Aston Martin jelenlegi tartalékversenyzője, Hulkenberg nemrég arról beszélt, hogy formában tartja magát, és készen áll minden olyan lehetőségre, ami a Forma-1-ben a következő idényre kínálkozik, a korábbi Renault-, Force India- és Williams-pilóta állítólag Schumacher mellett az első számú jelölt arra, hogy 2023-ban Magnussen csapattársa legyen.

Ám amikor a Schumacher-Hulkenberg vitában a fiatalság kontra tapasztalat témára került sor, Ecclestone nem gondolja, hogy Hulkenberg 35 éves kora ellene számítana.

„Ez nem a korról szól, hanem a mentális állapotról. Nézd meg Juan Manuel Fangiót, ő olyan korban kezdte, amikor manapság mindenki abbahagyja.”

Borítókép: Jared C. Tilton/Getty Images

Videók