Russellnek szívproblémákat okoz a sok utazás

A Forma-1 versenynaptára az elmúlt években egyre csak bővül, a Mercedes versenyzője pedig elárulta, hogy ez hatással van a szívére.


George Russell részletezte, hogy a különböző időzónákba való folyamatos utazás következtében megváltozott a pulzusszáma.

Mivel az F1-es versenynaptár öt kontinenst ölel fel, a csapatok számos éghajlatnak és időzónának vannak kitéve a szezon során.

Az idei szezon végén a Forma-1 egy éjszakai futamot rendezett Las Vegasban, majd egy héttel később egyenesen Abu Dhabiba repültek az év utolsó versenyére.

Az F1 jelezte, hogy a naptárat a régiók csoportosításával kívánja javítani, ami az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapott az egyre csak bővülő versenynaptár miatt.

Jövőre a Forma-1-ben 24 verseny lesz, ha minden jól alakul, ami új rekordot jelentene a sportágban.

Russell határozottan kijelentette, hogy látott olyan adatokat, amelyek arra utalnak, hogy a különböző időzónákban töltött idő hogyan hatott a szívritmusára.

"Az időzónák váltakozása miatt zavarok alakultak a szívritmusomban és az éjszakai alvás alatt pulzusom átlagosan körülbelül 25 százalékkal magasabb, mint akkor, amikor egy állandó helyen vagyok" - mondta a médiának, többek között a RacingNews365.com-nak.

"Idén nyáron két hetet töltöttem egy helyen utazás nélkül, ez az elmúlt három évem során a leghosszabb ilyen idő, és a pulzusszámom alacsonyabb volt, mint valaha” – mesélte.

"Télen mindig úgymond stabilizálódik, aztán amint elutazol, megemelkedik, de határozottan kevesebbet alszom és kevesebbet regenerálódom, ami teljesen természetes, amikor mindenfelé utazol és ugrálsz az időben” – magyarázta a Mercedes versenyzője.

George Russell szerint ez nem csak egy érzés, hanem adatokkal is alá tudja támasztani. Mindenestere érdekes lesz látni, hogy innentől kezdve „észszerűbben” rakják-e össze a versenynaptárat, figyelve a versenyzők egészségére.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók