Russell szerint Hamiltonnak van egy lenyűgöző tulajdonsága, amit sokan nem ismernek fel

Elárulta, mi miatt néz fel csapattársára.


George Russell az előző szezont követően csatlakozott a Mercedeshez, ahol az évead első felében jobbnak bizonyult hétszeres világbajnok csapattársánál, Lewis Hamiltonnál.

Amikor George Russell a szezon elején a Williamstől a Mercedeshez igazolt, rengeteg kérdőjel volt vele kapcsolatban arra vonatkozóan, hogy képes lesz-e felvenni a versenyt csapattársával, Sir Lewis Hamiltonnal. A szezon első szakaszában alaposan lehűtötte a kedélyeket, mivel kilenc versenyhétvégéből hétszer végzett Hamilton előtt. A 24 éves pilóta háromszor állt a dobogóra, miközben egyre lenyűgözőbb a szezonja, és nem hagy kétséget afelől, hogy tehetségével képes-e felvenni a versenyt a sportág egyik legjobbjával. Russell úgy értékeli, hogy erősen kezdte a 2022-es kampányt, és szerencsésnek érzi magát, hogy van egy ilyen tapasztalt és tehetséges csapattársa, akitől tanulhat.

„Szerintem személy szerint nem indult rosszul a szezonom”
– mondta a Formula1.com-nak.

„Bizonyos területeken határozottan van hova fejlődni, és úgy gondolom, hogy nyilvánvalóan kiváltságos helyzetben vagyok Lewis csapattársaként, és sokat tanulhatok tőle. Azt, hogy hogyan dolgozik, hogyan intézi a dolgát a mérnökeivel, hogyan boldogul. Az egész csapat motivált.”

„Elég inspiráló látni. Technikai oldalról is elég lenyűgöző, amit valószínűleg sokan nem ismernek fel vagy nem értékelnek.”

A Mercedes az új műszaki előírások miatt idén számos alaklommal küzdött a „pattogással”, ami megakadályozta a csapatot abban, hogy versenyeket nyerjen a szezonban. Russell ennek ellenére elégedett a rendelkezésére álló eszközökkel és az általa elvégzett munkával.

„Határozottan van hova fejlődni, de úgy gondolom, hogy az eredményeket tekintve rendben van. Nem hiszem, hogy sokkal jobb eredményeket érhettünk volna el, ha racionálisan nézem a szezont.”

„Bahreinen kívül valószínűleg minden egyes versenyen annyira előre végeztünk, amennyire csak lehetett. Meg kell nézni a pozitívumokat, és racionálisan kell nézni a dolgokat, és nem lehetünk csalódottak, hogy ebben a szezonban nem nyertünk versenyt azzal a csomaggal, amit kaptunk” – mondta.

„És ebben a fejlesztési fázisban vagyunk, és szerintem, ez elég jól optimalizált. Csapatként úgy gondolom, hogy nagyszerű munkát végeztünk a rendelkezésünkre álló pontok maximalizálása érdekében, ezért ezt pozitívumként kell kezelni, és meg kell próbálni ezt a lendületet továbbvinni.”

„Remélhetőleg, ha lesz egy gyorsabb autónk, akkor jó formában leszünk, hogy megküzdhessünk a győzelmekért."

Russell és Hamilton a következő hétvégén hazai pályán, Silverstone-ban áll majd rajthoz, azzal a reménnyel, hogy ismét dobogóra állhat.

Borítókép: Mario Renzi – Forma 1/Formula 1 a Getty Images

Videók