Russell odaszúrt Verstappennek: azért hisztizik, mert több pénzt akar

A holland ismét felemelte hangját és jelezte: a jövő évi naptár nem könnyíti meg maradását a Forma-1-ben.


Több alkalommal is szóba hozta már Max Verstappen, hogy az ő karrierje minden bizonnyal nem nyúlik majd annyira hosszúra, mint Fernando Alonso, vagy Lewis Hamilton pályafutása, amiben a jövő évi naptárban szereplő 24 futam is közrejátszik. A Brit nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón George Russell azt mondta, hogy szerinte a holland részéről ezek csak fenyegetések.

„Szerintem azért hisztizik, mert több pénzt akar” – viccelődött a Mercedes pilótája, majd így folytatta.


Kép: Tóth Zsombor / Sport365

„Ő kapja a mezőnyben a legtöbb fizetést, és teljesen megérdemelten az alapján, amit elért, de még így is azt gondolom, hogy ez mind csak egy nagy taktika a részéről a visszavonulással való fenyegetést illetően.”

„Remélem, nem tesz ilyesmit, és velünk marad legalább addig, ameddig én is, mert a világ legjobb pilótái ellen akarok küzdeni. Lewis esetében ez már adott, ugyanerre vágyom Max és Charles kapcsán is, véleményem szerint nagyszerű helyen vagyunk jelen pillanatban a sportban.”

Az ezüstnyilak kiválóságát arról is megkérdezték, ő maga hogy látja a februártól decemberig tartó 2024-es pontvadászat hétvégéit.


Kép: Tóth Zsombor / Sport365

„Azt csinálom, amit szeretnék, és egy bizonyos mértékig azt az elvet vallom, hogy minél több, annál jobb. Mi vagyunk a világ legszerencsésebb, legkiváltságosabb emberei, hogy Forma-1-es versenyzők lehetünk.”

„Természetesen sok esemény vár ránk, ami még több dolgot vonz magával. Boldogan vállalok több versenyt, de kevesebb egyéb kötelezettséget szeretnék a versenyhétvégén kívül.”

„Nyilvánvalóan tudom, hogy a Red Bull keményen dolgozik velük marketing szempontból. örülök, hogy a szezon kicsit barátibb földrajzi szempontból, és költségeket tekintve hatékonyabb. Ettől függetlenül brutális lesz mindannyiunk számára versenyről versenyre utazni, különösen igaz ez az első négy futamra, ami azt hiszem Ausztrália, Japán és Kína. Még egyszer: folyamatban van a munka a naptár kapcsán, és jó irányba haladunk.”


Kép: Tóth Zsombor / Sport365
 

A királykategória soron következő futamára tehát Nagy-Brittaniában kerül sor, a hétvége eseményeit az M4 Sporton lehet nyomon követni.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók