Russell felszólítja az F1-et, hogy tanuljon a „borzalmas” Zhou balesetből

Ez ellen tenni kell valamit.


George Russell szerint az F1-nek tanulnia kell, és ki kell küszöbölni az olyan kis hiba réseket, mint amilyenbe Zhou Guanyu került Silverstone-ban.

Russell ebben a szezonban először végzett az első ötön kívül, miután az első kanyarban Zhouval ütközött, ami miatt kénytelen volt feladnia versenyt. A Mercedes pilótáját Pierre Gasly AlphaTaurija csípte el, majd nekiütközött Zhou Alfa Romeójának.

A baleset különösen csúnya volt, amikor Zhou fejjel lefelé csúszott az aszfalton és a kavicson, majd átfordult a gumiabroncs korlátján nekiütközve a kerítésnek, onnan pedig egy szűk résbe szorult. Az autó beszorult helyzete azt jelentette, hogy a biztonsági őröknek sok időbe telt, míg kiszabadították Zhou-t, a verseny majdnem egy órát csúszott a piros zászló miatt.

Russell, aki a baleset után azonnal megállította az autóját és odarohant, hogy megnézze szüksége van-e Zhou-nak a segítségére, azt mondta, hogy a F1-nek le kell vonnia a következtetéseket a balesetből, és meg kell szüntetni az ilyen hézagokat a pályákon a pilóták biztonsága érdekében.

„Először is örülök, hogy Zhou jól van. Hihetetlenül ijesztő incidens volt, nem csak neki, hanem mindenki számára a tömegben, amit soha nem jó látni. Szörnyű volt, abban a helyzetben ott ragadt, és nem tehetett volna semmit. Gondolkodnunk kell, hogy tudjuk elkerülni azt, hogy egy autó beszoruljon egy ilyen kis résbe - a sorompók és a fémkerítés közé ragadt, nem volt hova mennie. Ebből tanulnunk kell” - mondta Russell a The Race szerint.

Amikor Russell visszatért az autójához, már feltették azt a platóra, ezért automatikusan kizárták. A 24 éves versenyző csalódott volt, amiért nem engedték, hogy megpróbálja folytatni a versenyt, mert úgy érezte, vissza tudott volna még térni a pályára. Csak egy defektet kaptam, a tempónk meg jó volt, így szerintem a hatodik helyre akár vissza is tudtam volna kapaszkodni.

Borítókép és fotók: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto a Getty Images

Videók