Ross Brawn visszatérhet a Ferrarihoz!

Marco Mattiacci távozik, Ross Brawn visszatér? Újabb pletykák egész sora látott napvilágot a megújuló Ferrariról.


Német és brit médiumok arról cikkeztek, hogy az olasz istállónál hamarosan újabb személycserék lesznek, s Marco Mattiacci alig nyolc hónap után leköszön a csapatfőnöki pozícióból. Helyére állítólag már meg is találták az utódot Maurizio Arrivabene személyében, aki 1996-ban a Marlboro főnökeként került kapcsolatba a Scuderiával – neki köszönhetően vált a cigarettamárka a McLaren helyett a Ferrari főszponzorává.

Arrivabene azonban nem érkezne egyedül: miután az F1-es csapat irányításában nincsen tapasztalata, a hírek szerint nemrégiben felvette a kapcsolatot a Ferrari korábbi technikai igazgatójával, a 60. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Ross Brawnnal, s arról érdeklődött, lenne-e kedve teljes állásban visszatérni a Scuderiához. Az erről szóló pletyka futótűzként terjedt el az abu-dzabi paddockban, ám a Sky Sports riportere, Martin Brundle arról számolt be, Brawn sms-ben azonnal cáfolta neki ezen híreket. A német Bild szerint azonban csak azért, mert még nem akarja elárulni valódi terveit.

Arrivabene az Auto Motor und Sport szerint egyébként a csapat egy másik korábbi technikai igazgatóját, Aldo Costát is szívesen látná Maranellóban, ám őt jelenleg hosszú távú szerződés köti a Mercedeshez.

Brawn korábban sosem jelentette ki egyértelműen, hogy többé nem kíván a Forma–1-ben dolgozni, ám amennyiben visszatérne, vélhetően feltételnek szabná, hogy szabad kezet kapjon vezetőként. Egy éve a Mercedestől éppen amiatt távozott, mert a csapat „kétfejű” vezetői struktúrára váltott (Toto Wolff és Paddy Lowe), melyben úgy érezte, neki már nincs helye. Arrivabenének ezen forgatókönyv szerint az Auto Motor und Sport szerint csak a sport politikai oldalához kapcsolódó kérdések tartoznának a hatáskörébe, a Sport Bild viszont azt írja, Brawn újra technikai igazgató lenne Maranellóban.

Miközben utóbbi lap azt írta, Mattiaccit azért váltanák le, mert a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne elégedetlen a munkájával, az Auto Motor und Sport annak lehetőségét sem zárja ki, hogy hosszabb távon ő kerülne Marchionne helyett a Scuderia elnöki székébe. Hasonló pletykákat egyébként már áprilisi kinevezésekor lehetett hallani.

Olaszországban mindeközben egy másik pletyka is foglalkoztatja a lapokat. Az Italiaracing szerint a Ferrari már elkezdte keresni Sebastian Vettel jövőbeni csapattársát. Kimi Räikkönen szerződése 2015 végéig szól, és bár a finn elmondta, ha jól alakul a következő éve, szívesen maradna 2016-ra is Maranellóban, az olaszok állítólag honfitársa, Valtteri Bottas iránt is hevesen érdeklődnek. A Williams versenyzőjét szintén a következő esztendő végéig köti szerződés csapatához.

Videók