"Rosberg nem legenda, csak egy világbajnok"

Nico Rosberg „csak” egy világbajnok, a sportág nagyjai közé nem fog bekerülni – jelentette ki Bernie Ecclestone, az F1 első embere.


Álmatlan éjszakái a frissen visszavonult versenyzőnek persze ettől aligha lesznek. Nico Rosberg azért fordít hátat a Forma–1-nek, mert úgy érzi, felért a csúcsra, és ennél többet már nem érhet el. Elégedetten távozott tehát, így a királykategória – már nem is mindenható – urának szavai bizonyára aligha ütik szíven.

„Nos, mondjuk úgy, ő egy világbajnok” – felelte Bernie Ecclestone a Hindustan Timesnak, amikor arra kérték, helyezze el a sportág történetének alakjai között a mostani világbajnokot. „A többi említett név (ti. Hamilton, Vettel és Alonso – a szerk.) nyilván több címet nyert, többet is értek el. Én tehát Nicót világbajnoknak hívom, semmi többnek.”

E meghatározás persze még így sem hangzik túl megalázóan… Tekintettel arra, hogy a vele együtt 33 tagot számláló bajnoki elitklubban 16-an büszkélkedhetnek egynél több címmel, a szégyen fogalma nehezen hozható összefüggésbe Rosberg nevével.

Ecclestone egyébként elismerte, komoly veszteség a Forma–1-nek, hogy 2017-ben nem lesz címvédője. „Rendben, nem olyan népszerű, mint Lewis, de Nico attól még népszerű versenyző volt. A távozása semmiképp sem tesz jót a Forma–1-nek” – állapította meg.

Ami Rosberg utódjának kérdését illeti, a brit csak utalt rá, ő nem bánná, ha Fernando Alonso lenne a befutó. „Sokan hozzák összefüggésbe a Mercedsszel Alonsót, de én inkább kivárnék, mi lesz a csapat döntése. De kétségtelen, hogy ő egy kiváló versenyző.”

Videók