Rosberg elárulta Michael Schumacher alkalmazkodási gondjait az F1-es visszatéréskor

„Szerintem mindannyian nagyon boldogok lennénk, ha megszerezné a 33. győzelmét” - mondta Rosberg a Sky-nak.


Fernando Alonso még mindig nagyon erős 40 év felett, Nico Rosberg ezt használta fel arra, hogy az F1-be való visszatérésekor Michael Schumacher csapattársaként elmesélje, milyen volt.

Schumacher eredetileg a 2006-os szezon után fejezte be legendás Forma-1-es pályafutását, amikor is rekordok sokaságát döntötte meg, a korona ékköve pedig a hétszeres világbajnoki cím volt. Miután azonban 2009-ben Schumacher nyaksérülés miatt nem tudott visszatérni a Ferrarihoz, hogy helyettesítse a sérült Felipe Massát, a német versenyző 2010-ben döntött a visszatérés mellett, és Nico Rosberg csapattársa lett az új Mercedes-csapatnál. Schumacher visszatérése három szezonon át tartott, bár nem volt olyan sikeres, mint korábban: a 2012-es Európa Nagydíjon elért P3. helyezés és a leggyorsabb kvalifikációs kör Monacóban abban az évben a csúcspontok közé tartozott. Miután első Mercedes-szezonjában 41 éves lett, 43 évesen távozott.


Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

És most Alonso, aki a 2005-ös világbajnoki cím megnyerésével véget vetett Schumacher dominanciájának a Ferrari idején, szintén 41 évesen versenyez a Forma-1-ben. Bár Alonso ahelyett, hogy úgy nézne ki, mint egy ikonikus figura, aki már túl van a fénykorán, azóta, hogy 2021-ben visszatért az Alpine-hoz, olyan erősnek tűnik, mint még soha. Az Aston Martinnál Alonso az F1 2023 első hét versenyén öt dobogós helyezést ért el, és a karrierje 33., megfoghatatlan győzelmére hajt, ami arra késztette Rosberget, hogy visszaemlékezzen a Schumacherrel töltött időszakra, ahol elmondása szerint az új gépezethez való alkalmazkodás nehézsége volt az egyik fő akadály, különösen a Drag Reduction System (légellenállás-csökkentő rendszer).

„Nagyon tetszik Alonso visszatérésének története. A 33. győzelmére hajt, ő minden idők egyik legnagyobbja. Hamarosan betölti a 42. életévét, és tudom, mit jelent ez, mert Michael Schumacher a csapattársam volt, amikor elmúlt 40. Emlékszem, Michael még mindig nagyon gyors volt egy körön, sőt, a versenyen is, csak egy kicsit nehezebben alkalmazkodott. Például a DRS akkoriban új volt számára, és néha elfelejtette, hogy a DRS-szel gyorsabban megy az ember, vagy elfelejtette újra kikapcsolni. Néha egyszerűen csak hiányzott egy kis alkalmazkodás. Minden tiszteletem Alonsoé, majdnem 42 éves, az a szint, amin vezet, epikus, és szerintem mindannyian nagyon boldogok lennénk, ha megszerezné a 33. győzelmét” - mondta Rosberg a Sky-nak.

A következő lehetősége, hogy véget vessen a több mint egy évtizedes várakozásnak egy újabb F1-es győzelemre, a Kanadai Nagydíjon lesz, ahol Alonso olyan fejlesztéseket ígért, amelyekkel az Aston Martin "szétzúzhatja" riválisait, miután a Mercedes a B-Spec W14-es autójával úgy tűnik, elvette a "legjobbak legjobbja" státuszt Alonso csapatától. A Red Bull továbbra is teljesen elérhetetlenül élvezi az életet, hiszen hétből hét győzelmet aratott eddig ebben a szezonban.

Borítókép: Ker Robertson/Getty Images

Videók