Rosberg: Carlos Sainz nem világbajnok alkat

Nincs meg benne az a plusz?


Carlos Sainz egyszerűen nem világbajnoki alapanyag, nincs meg benne az a plusz, hogy Forma-1-es világbajnok legyen, legalábbis jelenleg – állítja Nico Rosberg.

Sainz nagyon közel volt a Forma-1-es futamgyőzelemhez Kanadában, de Max Verstappen örülhetett végül a végén. Második helyezése azt jelentette, hogy felállt a harmadik helyre a legtöbb F1-es dobogós futamgyőzelem nélküli pilóták listáján, és hetedik helyen áll a legtöbb első hely nélkül rajthoz álló versenyzők listáján.

De míg Sainz még mindig ezt a megfoghatatlan első futamgyőzelmet üldözi, a spanyol arról is álmodik, hogy egyszer világbajnok lesz. A 2016-os bajnok, Rosberg szerint ez csak álom marad.

„Sainz egy jó pilóta, de nincs meg benne az a plusz, hogy világbajnok lehessen. Csapattársa, Charles Leclerc idén minden egyes versenyen felülmúlta őt. Tehát sokat kell még fejlődnie, hogy egy szinten legyen Leclerccel, de jelenleg távol van tőle. Ez eléggé meglepő a tavalyi év után, de természetesen teljesen más az autó, így talán több időbe telik számára, míg rájön mindenre” - mondta Rosberg a Sky Sports Any Driven Monday című műsorában.

A vasárnapi verseny vitathatatlanul Sainz legjobbja volt a szezonban, a spanyol az utolsó 15 kört Verstappent üldözve töltötte, de végül a második hellyel kellett megelégednie.

Borítókép és fotók: Paolo Pedicellin ATPImages/Getty Images

Videók