Ricciardo változtatásokat sürget az F1 részéről

A piros zászlós szakaszok sokszor zavarják és szakítják félbe a Forma-1-es gyakorlásokat.


Daniel Ricciardo jelezte, hogy szeretné, ha a Forma-1-es szabadedzéseken megállítanák az órát, ha piros zászlót használnának.

Abu Dhabiban alig néhány perc telt el a pénteki második szabadedzésből, amikor Carlos Sainz megpördült a 3-as kanyarban, és nagy sebességgel a falnak csapódott, ami miatt elővették a piros zászlót, és ezzel megszakították a gyakorlást.

Sainz nem sérült meg a balesetben, de a törmelékek eltakarítása és a tecpro fal javítása miatt 27 percig állt az edzés, ami korlátozta a versenyzők pályán töltött idejét, miközben a visszaszámláló óra nem állt meg, hanem ketyegett tovább.

Pillanatokkal az edzés folytatása után újabb piros zászlós szakasz következett, ezúttal Nico Hulkenberg volt az, aki megpördült és a falnak csapódott az 1-es kanyar kijáratánál.

Ricciardo ezzel kapcsolatban azt állította, hogy az esetet a versenyzői eligazításon fogják megvitatni, amelyet minden pénteken tartanak a versenyhétvégék során.

"Már régóta így van, de jó lenne megállítani az órát, amikor piros zászló következik" - mondta Ricciardo a médiának, többek között a RacingNews365.com-nak.

"Én végig mentem az első gyakorláson, de sok pilóta nem az újoncok miatt, így ők egy olyan második szabadedzésen vettek részt, ahol alig tudtak rendes köröket teljesíteni.”

"Jó lett volna talán egy kis időt visszakapni a balesetek miatt, szóval talán ezt meg tudjuk beszélni a versenyzői eligazításon, és kereshetünk még néhány szabálymódosítást a közeljövőben" – zárta gondolatait az ausztrál pilóta.

Ricciardo még kiemelte, hogy a jelenlegi autók természete, hogy kiegyensúlyozatlanná válnak, amikor átmennek egy bukkanón, és ennek volt köszönhető Sainz hatalmas balesete.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók