Ricciardo szerencsés balesetet szenvedett Japánban - fotó

Mindössze három kört tudott teljesíteni Daniel Ricciardo a Japán Nagydíj második szabadedzésén, miután hibázott, s a gumifalban kötött ki – összetörve Red Bullját.


Az ausztrál versenyző az első szabadedzésen a hetedik legjobb időt autózta, ám délután nem jutott sokra. Éppen csak befejezte első mért körét, majd egy lassabb forduló végén az utolsó kanyarban elveszítette az uralmát Red Bullja felett, s a kavicságyból már nem volt visszaút. Autójának elsősorban az eleje sérült meg a gumifalba csapódás következtében – az edzést rövid időre meg is szakították a mentés miatt.„Az én hibám volt. Ez volt az első gyors köröm, ami után lehűtöttem a kerekeket, hogy később újra gyorskört mehessek. De aztán jött a sárga zászló, ami miatt még jobban lassítanom kellett, hogy tiszta kört tudjak futni. Szerintem a gumik túlságosan is visszahűltek az utolsó sikánból kifelé jövet, és amikor a gázra léptem, nehéz helyzetbe kerültem, és már nem tudtam megfogni az autót. Nem túl jó hír, hogy mindez az edzés elején történt, de nincs kifogás, és már változtatni sem tudok a történteken” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes a Sky Sportsnak.„Kimaradtak a hosszú etapok, a lágyabb keverékeket nem tudtam kipróbálni, de a gumihelyzet világosnak tűnik: a két keverék között egy másodperc a különbség. Egy kört sikerült megtennem. A második edzésre változtattunk pár dolgon, és az autót egyértelműen jobbnak éreztem.”

Ricciardo nem hiszi, hogy a mindkét edzésen domináló Mercedeseket meg tudják közelíteni Szuzukában, de reméli, mögöttük ők lesznek a legjobbak. „Szingapúrban elég közel voltunk a Mercedesekhez, és a dobogóért harcoltunk, de ma elég erősnek tűntek. Nem tudom, mi történik holnap, de nem hiszem, hogy képesek leszünk mit kezdeni velük az időmérőn. A versenyre ez változhat. Ha száraz lesz az idő, akkor még úgy is lehetünk harmadikok a rajtrácson” – zárta gondolatát Ricciardo.

 

Videók