Räikkönen: "Másnaposan fogjuk csak felfogni a mai sikert" - nyilatkozatok

2009 után ismét felcsendült a finn himnusz a Formula-1-ben, Sebastan Vettel pedig bizonyította rosszindulatú ellendrukkereinek: igen, tud versenyezni. Nyilatkozatok az Abu Dhabi Nagydíj után


Kimi Raikkonen a 2009-es belga nagydíj után végre visszatért a dobogó tetejére, a stílusa sem változott semmit.

"Nem érdekel, ha megszólnak érte, amiért keveset mosolygok, egyelőre nincsenek különösebben érzéseim az új győzelem miatt. Ma este megünnepeljük a csapattal, van rá időnk, hiszen a következő nagydíjig van egy hét szünetünk. Majd ha másnaposak leszünk a hosszú bulizás után, akkor fogjuk 100%-ban felfogni ennek jelentőségét."

A finn pilóta kiemelte: nem számított rá, hogy a csapat az idei szezonban ilyen jól teljesíthet, ennek ellenére mégis úgy gondolja, hamarabb kellett volna jönnie a győzelemnek.

"Az E20 nagyon gyors, az igazat megvallva arra számíottam, hogy a szezon első felében már összejöhet az első hely, de ez is jobb, mintha győzelem nélkül zártam volna a szezont. Remélem, ez a siker pozitív hatással lesz majd a csapatra, és Amerikában és Brazíliában is sikeres hétvégét zárhatunk. Korábban nem gondoltam volna, hogy matematikailag még ilyenkor is esélyes leszek a végső győzelemre."

Fernando Alonso a második helyre hozta be a Ferrarit.

"Örülök, hogy az egyik legnagyobb riválisom előtt sikerült befejeznem a futamot, de nem voltunk versenyképesek. Harcolnunk kellett végig, de Kimit így sem siekrült megfogni. Két futam van vissza, akármi lehet, az a fontos, hogy még mindig versenyben vagyunk."

A címvédő Sebastian Vettel a boxutcából rajtolva állhatott a dobogóra.

"Elhittem, hogy sikerülhet, bár már a nyolcadik helynek is örültem volna. Azt hiszem, ma mindenkinek bizonyítottam, aki kételkedett bennem, nem csak az élről rajtolva tudok jól teljesíteni. akik ezt állítják, tévednek: tudok versenyezni. Fantasztikus futam volt, nagyon élveztem, és várom a következő kettőt is. Nagyon gyorsan változnak a dolgok, de hiszünk a bajnoki címben, az a célunk."

Lewis Hamilton McLarenje felmondta a szolgálatot a futam közben.

"Csalódott vagyok, Szingapúr után ismét esélyes lehettem volna. Az autó nem akarja, hogy győzzünk. Amígy a motor le nem állt, álomszerű volt vezetni. az üzemanyaggal volt gond, meg kell vizsgálnunk, hogy orvosolni tudjuk majd a problémát."

Videók